Nu är julen slut och vi drabbades av förkylning. Familjen har varit sjuka i omgångar, grabbarna har haft feber och hostat, vilket har gjort att de vaknat upp på nätterna av sin hosta. Det började med att Sigge fick feber på natten efter julafton och därefter har vi andra följt efter. Det är jobbigt när killarna vaknar och är ledsna utan att man kan göra så mycket, nu har vi fått i Sigge hostmedicin, men Emil fick vi lura genom att blanda den i äppeljuice. Förhoppningsvis sover de bra i natt.

Grabbarna fick jättefina leksaker i julklapp, Emil fick delar till sitt Brio tåg. Han sitter gärna och bygger med något, det är både tågbanan och Duplo klossar som lockar när han blir sugen på att bygga.  Sigge fick bl.a. en traktor med några djur på släpet, den låter, och rullar framåt när man trycker i gång den. Den fastnade han för och satt och lekte med på julafton. För de lite mer vuxna kan jag rekommendera ett spel, Mexican Train, som vi har ägnat kvällarna åt. Ett underhållande och spännande taktikspel.

Lagom till jul införskaffade vi en ny dammsugare, vi valde en som utsetts till bäst i test i en dagstidning. I testen bedömdes effekt på motor, filter, sugförmåga, konstruktion mm. Det visade sig att de glömt en viktig sak, nämligen var utblåset sitter. Dammsugaren blåser ut sin luft på ovansidan, vilket gör det möjligt att låta ballonger flyga i luftströmmen. Nu kan man inte städa utan att grabbarna ska hämta några ballonger och leka med.

Dammsugare med ballonger

Annonser