Nu har det varit riktigt kallt i flera dagar, med temperatirer under 10 minus på nätterna. Det är skönt när man klär sig ordentligt och kommer ut, speciellt om man är i solen. Vi som bor i skogen har dock inte så mycket sol här hemma, det är alldeles för mycket träd i vägen.

Det gäller att planera lite när vi ska ut, Emils kläder måste på först. Han behöver bara lite hjälp och sen kan han gå ut och gräva lite i den frusna marken. Sigge är det lite krångligare att klä, han gillar inte någon form av påklädning så samarbetsviljan saknas. Men när han är klar så kan man klä sig själv, vilket måste ske efter att barnen är klara, annars  blir man tokig och svettig. Men samtidigt gäller det att bli klar snabbt innan Sigge tröttnar på att vänta.

Emil säger så många roliga saker nu, han snappar upp saker överallt och det är riktigt roligt att lyssna på. Han är samtidigt väldigt svår att förstå, hans tal är inte så utvecklat ännu. Vilket gör att det ofta blir missförstånd och han får göra lite charader eller försöka visa vad det är han menar. Bland annat är uttrycket – ”pytte-lite” populärt, samtidigt som han visar med tummen och pekfingret vad han menar. Det kan tillexmpel var hur rädd han är för dinosaurier.  Det är skojigt att lyssna på uttrycken från en så liten människa, han säger antingen att han älskar en sak, eller så älskar han inte en sak. Det finns inte något annat, ”han älskar potatis”, ”han älskar inte sås”. Här om dagen när han åt glass och inte ville ha mer så var det hans mage som sa Nej tack. Han kallar sig själv för ”Titte” så det lät ungefär så här: ”Tittes mage säger nej tack”  och så gav han i från sig glassen.

Annonser