Nu har vi anlänt till huvudstaden. Det blev ca 50 mil som påbörjades vid halv två och med några stopp så var vi framme kl 20. Resan gick jättebra, även om det kan vara lite jobbigt att både se till att grabbarna har det bra och att samtidigt köra bilen. Efter att åkt ca 1 timme var det dags för första stoppet, Emil behövde kissa. Vi stannade vid en mack och just då snöade det ymnigt, det gick knappt att komma ut ur bilen. Men vi trotsade vädret och traskade in på macken, Efter att ha nyttjat toaletten utan att betala den femma som anbefalldes på anslag, återvände vi ut till bilen för vidare färd. Efter en kort sträcka i snöyra blev det återigen fint väglag och farthållaren kunde höjas till lagstadgad hastighet. Numera var det skyltat med 120 på vissa sträckor av E4, vilket vi kunde hålla då väglaget var torrt och bra.

Nästa stopp blev vid Ödeshög för kvällsmål. Grabbarna knatade in och skötte sig exemplariskt när de beställde varsin barnportion med pasta. Efter att maten ätits upp sprang Emil runt lite och sträckte på benen. Här var det återigen dags för toalettbesök och blöjbyte. Sigge uptäckte en liten röd knapp som startade någon slag pipande signal som lät väldigt roligt. Tyvärr kom det ingen och hjälpte till med blöjbytet, troligen gällde möjligheten att tillkalla hjälp enbart rörelsehindrade som benyttjade samma toalett där skötbordet fanns.

Efter detta stopp hade vi avverkat halva sträckan, då började Emil fråga om det var långt kvar. En fråga som sedan återkom med ungefär 10 minuters mellanrum. Frågan ställdes utan gnäll, mer på grund av längtan till Farmor. Sigge somnade ganska snart och sov sedan resten av vägen, Emil tittade på DVD filmen ”Bilar”.

När vi kom fram var grabbarna trötta, Emil blev väldigt glad när han träffade sin farmor. Sigge var mer intresserad av att få välling, pyamas och att komma i säng så snabbt som möjligt. Nu sover de gott båda två.

Annonser