När man är hemma med barn så förenklar det att man skapar rutiner. Vi har en hel del viktiga uppgifter som måste utföras var dag. Det är framförallt Sigge som ser till att vi inte glömmer något. När han sen har påbörjat en uppgift så kommer Emil på att det faktiskt är hans tur att utföra uppgiften. Det kan då bli lite svårt för dem att komma överens men med lite medling så går det oftast att de hjälps åt.

Det första som ska göras på morgonen är att hundarna ska få mat. Rätt mängd ska skopas upp i skålarna och sedan ska de ställas ner på deras respektive plats till hundarna. Sigge ska då ställa ner skålen till Danka. Emil säger sedan varsågod innan hundarna får äta upp sin mat. När hundarna är mätta och utsläppta i trädgården är det dags för välling. Pojkarna turas om att blanda välling med vatten innan Sigge ser till att flaskorna hamnar i mikron.

Efter vällingen är det dags för frukost. Sigge är den som har störst intresse för mat och därför den som hjälper till att duka fram och han ser också ofta till att kaffet sätts på. När frukosten är uppäten återstår disken som grabbarna får hjälpas åt med.

Disk

Annonser