…är steget inte så långt, kan man tycka. Sigge använder inte längre blöja på dagtid. Det har nu gått 2 veckor och det går riktigt bra. Han pratar inte så mycket så det gäller att försöka tyda signalerna. Han peker på snoppen och säger Dääääh, därefter pekar han på ett träd. Då vet vi att det är dags och det blir en liten kisspaus i buskarna. Även om han inte har fullständig koll ännu så länge så har han gjort stora framsteg. Första dagen skvättes det mest hela tiden, men redan efter ett par dagar så kunde han hålla sig och spara ihop till mer rejäla omgångar. Vi hoppas att det även ska gå bra att utföra behoven på toaletten, men även om han gärna sätter sig där så blir det oftast utan resultat.

När det gäller att göra det andra så vill han helst göra det lite mer privat och då får han lite svårt att göra det på pottan eller i toaletten. Han säger till när han är nödig, det är oftast tydligt ” Pappa, Beeeh” Men när han suttit på toa en stund och läst i en traktortidning, vilket är viktigt, så sträcker han sig efter en bit papper och anser sig vara klar.  Än så länge blir det lite olyckor med detta, men det löser han nog snart. Det är tur att vi haft bra väder, så han slipper ha så mycket kläder på sig.

I dag har vi haft besök av en flicka och en pojke, kompisar till Emil och Sigge. De hade jätteroligt och Emil tyckte om att få en förebild i en äldre kille, han följde honom på samma sätt som Sigge brukar försöka hålla jäma steg med Emil, han var en jättebra förebild för Emil. En sak som var lite rolig att se var den lojalitet som de två fick med varandra. Även om de bråkade lite om något så var det ingenting som de ville att vi skulle lägga oss i. Alla fyra barnen hade stor glädje av varandra och lekte långt in på eftermiddagen.

Annonser