Nu har vi haft en fantastisk vecka på Väddö och på Åland. Vädret var helt fantastiskt hela tiden med strålande sol och sköna kvällar. På Väddö besökte vi våra vänner och det var hur trevligt som helst. Grabbarna blev snabbt kompisar med killarna som bodde där, även om de var några år äldre så hade de hur kul som helst. Eftersom vi befann oss vid havet så var det självklart att bada i havet eller i pool med havsvatten som pumpats upp. Ett kul inslag var när poolen skulle tömmas vilket gjordes på snabbast möjliga sätt, se klipp på Youtube.

Det fungerade bra att bo i husvagnen och ha allt vi behövde med oss. Men vi levde ändå inte riktigt campingliv utan hade den lyx som man har när man besöker släkt och vänner. På Åland bodde vi hos grabbarnas morfar och de hade ordnat så fint med en barnpool att svalka sig i. Tiden gick väldigt fort och det blev alldeles för snabbt dags att packa ihop och fara hem. Överfarten med färjan tog 1 timme och 45 minuter, som tillbringades i båtens lekrum. Allt resande har gått jättebra även om det har skett sena kvällar och tidiga mornar. Vi har hela tiden fått se till att lilla Mika är mätt när vi startar en resa vilket innebär att vi kan åka i ca 2 timmar innan hon vaknar och behöver äta igen. På fredag planerar vi att åka hem till Skåne, det får då bli i 2 timmars pass med långa rastningspauser för påfyllnad av mat till Mika och möjlighet för de större barnen att springa av sig lite.

VäddöHelt okay utsikt vi hade på Väddö. När det Svenska sommarvädret liknar det som är normalt kring medelhavet så kan man inte annat än njuta av detta.

FärjanPå färjan mellan Grisslehamn och Eckerö var det Alfons lekrum som drog allra mest.

Bad vid BoviksbadetDet blev även en del bad. Här är vi vid Boviksbadet på Åland. Det var mycket varmt i vattnet. På Väddö där det är öppet hav mätte vi temperaturen till 18-19 grader.  Här var det betydligt varmare med det skyddade läget.

Annonser