Nu är vi äntligen hemma igen. Resan hem från Stockholm startade kl 10 på morgonen och vi var hemma strax före 9 på kvällen. Första stoppet kom tidigare än planerat, redan i Stavsjö var vi tvungna att ta lunchpaus. Mika vaknade och trodde det var dags att äta, men hon var sedan inte så intresserad utan somnade om ganska snart. Vi andra åt vår medhavda lunch som bland annat bestod av kalla köttbullar. Dessa åt grabbarna med god aptit, varje köttbulle sattes på en tandpetare och åts med en liten smörklick.

När vi sedan rullade vidare sov Mika förvånansvärt länge och vi kom ner förbi Jönköping. Tyvärr var våra vänner som bor där inte hemma, utan vi åkte till en rastplats vid lovsjön strax söder om Jönköping. Efter att fikat lite och sprungit runt i skogen var det dags att återigen kliva in i bilen. Då kommer vår granne in på parkeringen tutandes igenkännande, de hade varit och köpt en äldre ångmaskin i Västerås. Kul och väldigt oväntat att träffa dem där!

Efter detta stopp kom vi bara till Klevshult, där Emil var nödig. Det fick bli en vända in på macken. Efter att detta var avklarat körde vi till Värnamo och åt middag på Max, vilket inte var till någons belåtenhet. På denna restaurang verkar de inte vara så noga med att maten ska vara nylagad, det var mycket sämre än andra Max restauranger vi besökt.

Men nu var klockan mycket och det var dags för sista etappen och tillslut var vi hemma igen efter en lång färd i makligt husvagnstempo. Men våra barn har ändå varit väldigt tålmodiga och förstått att det är nödvändigt att sitta i sina bilstolar, vilket inte kan vara skönt för dem som har så mycket spring i benen.

Annonser