I går tog vi då buss och tåg till Stockholm. Bussresan till Hässleholm tar ca 1 timme med Skåneexpressen, vilket inte är mycket mer än det tar med bil. Väl framme i Hässleholm bytte vi till tåget som avgick enligt tidtabell. Ombord på tåget var det dags att för lunch. Än så länge hade allt gått bra, men så kan det inte fortsätta. Dags för tekniska problem.

Tågets Bistro hölls stängt pga problem med tågets korglutning. Då tåget kränger och saknar tågkomfort blev det svårt att låta oss få i oss lite mat. Men de utlovade att hålla öppet vid nästa station som vi stannade vid efter en halvtimme. Vi var snabbt på benen och tog plats långt fram i kön som bildades strax innan vi anlände till Alvesta. Tyvärr saknades barnvänlig mat, som enligt menyn borde finnas. Det fick bli lasagne och en pizza som vi sedan skulle värma i en av microugnarna, där det återigen var lite tekniskt kaos efter att tågets elsystem stängdes av. (Detta gjorde man för att lösa det ursprungliga problemet med korglutningen) Efter ett stopp på en kvart var alla problem lösta och vi kunde fortsätta vår färd något mättare och med en liten försening till vår slutdestination där Farmor väntade.

Trots allt är det rätt bekvämt att åka från Hässleholm till Södertälje på 3 timmar och 20 minuter, men till hemresan ska vi se till att ha med oss matsäck och inte lita till tågets restaurangvagn.

Annonser