I dag har det varit cirkuskonster med ballonger! Emil har tränat i flera dagar att balansera och bolla med ballonger. Till dagens föreställning hade Mormor och Bernt bjudits in. Det var många förberedelser som tvunget skulle göras innan det började. När cirkusen startade hade det serverats popcorn i strutar och i pausen skulle det vara kaffe och bullar.Bullbak

Sigge är inne i en period där han ska göra precis allting på sitt eget sätt och i den ordning han tycker är bäst. Det är inte alltid som det överstämmer med hur vi tycker att saker ska utföras. Det roligaste är att han fixar nästan allting själv och har vi inte bråttom så är det bara bra. Men det finns en lite tråkigare sida av detta temperament, om han vill ha hjälp med något, t.ex ta ner en jacka som hänger för högt upp, så gäller det att förstå vad det är han vill ha hjälp med. Han är lite svår att förstå när han pratar, han låter lite lik Nicke Nyfiken och tar man fel sak när han vill ha hjälp så blir han riktigt arg.

Men det är inte bara sina egna saker han vill sköta själv utan han tar även hand om det mesta som ska göras här hemma. Ett exempel är när vi ska laga mat, vilket han sköter om med enbart lite hjälp. Vi får försöka styra honom lite så att han inte bränner sig eller stänker ut allt från pannan.Sigge stekerNär maten serveras ska han givetvis sleva upp allt själv och även riva sin egen parmesan.Sigge river parmesan.

Emil har inte alls varit lika envist förtjust i att göra de vardagliga saker på samma sätt som Sigge. Han är mer företagsam och hittar gärna på olika saker som måste göras och det är vi mycket tacksamma för.

Emil tvättar handfat

Emil tar hellre tag i att göra rent handfatet i badrummet eller något annat viktigt.

Annonser