I dag har vi varit på en familjeutflykt till Wapnö gård. Wapnö ligger i Halmstad och här finns ett mejeri och en massa kor. Julmarknaden eller mässan som de håller den här helgen innehöll massor av hantverkare som sålde sina produkter. Här fanns inga vanliga marknadsnissar som säljer massproducerade varor och serverar den sedvanliga skräpmaten. Här var det mer unika produkter tillverkade i alla möjliga material. Maten som fanns att köpa, både om man ville äta där eller ta med sig hem var lite annorlunda mot vad man brukar hitta på marknader. Det var producenterna själva som bjöd ut sina varor och vi kunde hitta olika burgare och korvar från älg, viltsvin och hjort mm.

Vi valde att äta grillad hjortkorv till lunch och Emil drack varm choklad efteråt. Mika låg mest i sin vagn och tittade på all uppståndelse eller sov medan Emil och Sigge gick runt och hade trevligt bland alla andra besökare. Under dagen var det några saker som vi reflekterade över.

För det första är det otroligt roligt att åka på den här typen av utflykter med hela familjen, de flesta människor vi mötte log och pratade med barnen om de kom i deras väg. Sigge fick till exempel gå före i toa kön när han var i nöd, inga problem. Folk verkar inte ha någon brådska när de står vid en försäljare, eller om de hittar någon de känner och vill prata lite med, trevligt utan stress. Men varför går det inte att ta det lite lugnt vid trånga passager som in- och utgångar? Wapnö gård består av flera byggnader med smala och branta trappor, vilket tar lite tid att passera med barn och vagnar, speciellt när det är mycket folk. I dag var det soligt och varmt ute och ingen behövde skynda sig undan regn och rusk, ändå var det alltid någon som hade väldigt bråttom just där.

Dagen som helhet var lyckad, vi kom hem med hjortkorv, som Sigge valde, efter att provsmakat hela sortimentet, fårskinnstofflor till Susan och ett ljus som Emil ska ha på köksbordet. Det blev också en titt på kossorna. Korna åker karusell medan de mjölkas. En karusell med 60 platser och ett varv tar en kvart. Kon kliver på, blir kopplad till mjölkmaskin och åker ett varv. Efter ett varv är det klart och kon backar av igen, såg väldigt roligt ut. Vi kunde även se kor som vilade och några som skulle kalva vilken dag som helst.

Emil lånade kameran och tog bilder på det han tyckte var viktigast.

Annonser