Snö, snö, snö i massor har vi här uppe på åsen. Man kan knappt tro att man befinner sig i Skåne. Hela familjen älskar snön, man kan ju göra så mycket roliga saker utan att behöva smutsa ner sig som brukligt är eftersom en stor del av den skånska vintern brukar bestå av regn och geggamoja. Det gäller att passa på och tillbringa så mycket tid i snön som möjligt för det begriper ju alla att den inte kommer stanna för evigt. Snöänglar är något av en passion för mig eller kanske ett positivt tvång. Så fort jag skåder en skvätt vit snö måste jag kasta mig ner och göra en snöängel. Emil och Sigge verkar ha ärvt min passion för snöänglarna så allt som oftast slänger de sig ner i snön och flaxar med armar och ben. Fint blir det och skoj är det.

Förutom snöänglar, ljuslyktor och snögubbar har vi gjort en snögrotta. Vi har lite delade meningar om när vi ska använda den. Emil är övertygad om att det bästa vi kan göra är att gömma oss i den ifall Skallesaurusarna kommer medans Sigge tycker att den är optimal att använda som rutchkana.

Så här söt är Sigge när han tittar ut ur snögrottan. Man kan tro att den är jättestor men det är den tyvärr inte. Sanningen är att den är så liten så barnen får backa in för att få plats och det ryms bara en liten unge åt gången.

Har man nu arbetat hårt med att göra en snögrotta så gäller det att dekorera den också så att den blir riktigt tjusig. I vår familj är det Anders och Emil som står för pyntet, de kan verkligen fixa och ordna så det blir riktigt fint.

Med lite grankvistar och löv dekorerade då Emil snögrottan. Han blev mycket nöjd när han tog några steg bakåt och beundrade sitt verk. Sigge däremot försökte förstöra det hela genom att lägga sig på snögrottan. Typiska lillebrorsfasoner. Det hela löste sig dock genom att mormor dök upp och avledde Sigge från dekorationerna. Mormor fick hjälpa till att skotta mer snö på snögrottan så vi kunde göra den lite större. Tillsammans grävde vi oss sen in i den bit för bit. Vi försökte skicka in Sigge, han är ju minst, för att gräva ut snön men han bara vägrade. Var inte ett endaste dugg samarbetsvillig så det hela slutade med att jag fick kravla runt och gräva ut snö med en liten trädgårdsspade.

Emil fick också plats i snögrottan även om han fick backa in han med. Får försöka skotta på mer snö så vi kan göra den större. Nu har det varit riktigt kallt flera dagar i sträck. Härligt men det blir ingen bra snögrottebyggar snö precis. Idag har det varit lite töväder och perfekt kramsnö, mumma för snögrottsbyggare. Nu ska vi fortsätta njuta av snön så länge den varar. Har vi tur fortsätter det att vara kallt och då kommer vi kunna åka skridskor och skidor på dammen. Så håll tummarna!

/Susan

Annonser