Det är inte så vanligt att räkna dagar som gått efter julafton, dem flesta räknar ner dagarna innan. Men egentligen är det nu man ska börja räkna. Fast nu gäller det julklapparna, hur många dagar kvar på öppet köp, dagar med garanti eller helt enkelt hur många dagar leksakerna håller.

Vi hade en jättefin julafton, barnen älskar alla sina julklappar, det började redan på morgonen när dem upptäckte klapparna som låg under granen. Emil ordnade med utdelningen och såg till att paketen hamnade hos rätt mottagare.

Efter Kalle Anka var det dags att ge oss av till det stora julfirandet. Det är en trevlig tradition att äta julmiddag tillsammans, vi brukar bli ett gäng som består av ett lagom antal i blandade åldrar, yngst är Mika med sina 7 månader och äldst är gammelmorfar med 90+. Grabbarna trivs när de får vara med kusinerna som är utmärkta förebilder. Man kan busa med dem eller bara krypa upp i ett knä och läsa en bok. Efter ett som vanligt gott och mättande julbord var det dags för tomten att komma på besök. Emil och Sigge tog väl hand om honom och hjälpte till med utdelningen av paket.

Det blev en sen kväll för barnen, men dem höll humöret uppe och somnade gott när vi kom hem och vaknade först vid halvnio på morgonen.

Annonser