Nu har vi ju passerat nyåret så det får bli en tillbaka blick på förberedelserna inför den stora nyårsfesten. Inbjudna var ett par av våra bästa vänner tillsammans med sina goa barn. Deras äldsta son är jämngammal med Emil och de är, enligt bägge pojkarna, bästa vänner.

Anders höll i själva menyn, han handlade tillsammans med Emil som hade ansvar för resten av festen. Själv var jag bara en liten kugge i det stora festhjulet och hade ansvar för att sätta alla Emils planer i verket. Först på Att-göra-listan stod städning. Emil och Sigge tog tag i sitt rum som verkligen behövdes städas. Leksaker plockades undan, gosedjuren placerades i sängarna och golvet sopades riktigt ordentligt. Mitt i nyårssvängen håller vi på att renovera lilla-rummet som ska bli vårt sovrum så det var en hel del små tapetskräp och damm som även hade letat sig in i barnens rum.

Ibland går det så väldigt bra att samarbeta och det här var en sådan dag. Emil tog kommandot och Sigge hängde på, han gillar ju att göra allt som storebror gör så det var inga problem. Sigge fick äran att sköta själva sopupptagningsdelen medans Emil sopade. På nolltid var det städat och fint. Dags att gå vidare till nästa punkt på Att-göra listan……

……halsbandspysslet. Emil är ett under av koncentration när det gäller allehanda pyssel. Han kan hålla på nästan hur länge som helst och det verkar som om ingenting skulle kunna störa honom.

Nu var ju halsbandpysslet egentligen bara ett sätt för mig att hålla pojkarna sysselsatta medans jag gjorde en prototyp till partyhattarna som Emil bestämt att vi skulle göra. Hårda papper var inhandlade, fjädrar hittade vi i pysselskåpet och ett par ark med gamla julklistermärken likaså.

Så här blev det då tillslut när jag efter flera insatser i Svordomssparbössan äntligen lyckats tillverka nio! stycken partyhattar som grabbarna dekorerade med julklistermärken.

Att få klistra julmärken hur som helst på hattarna var jättekul tyckte grabbsen, de var verkligen koncentrerade bägge två även om den mindre stundtals smet från sin post och roade sig med annat. Emil jobbade hårt, det var ju han som ville ha hattarna och när de var klara var han otroligt stolt och väldigt, väldigt nöjd med resultatet.

Mika var också med förstås, hon satt i sin stol och bidrog med glada hejarop och försökte hjälpa till så gott hon kunde.

De däringa klistriga julmärkena var lite busiga så plötsligt hamnade ett på Mikas näsa vilket alla hade väldigt roligt åt. Till sist fick Emil ordning på klistermärket så även det hamnade på en partyhatt.

Självaste nyårsfesten blev mycket lyckad. Maten var ooooootroligt god, som vanligt när Anders ansvarar för den biten. Till förrätt var det Ruccolasallad med Halloumiost och avocado. Varmrätten var helstekt oxfilé med grillade grönsaker och klyftpotatis. Självaste efterrätten var en citronpaj med ett marängskal som Anders brände på lite med in julklapps-efterrätts-brännare.

Så kom då det nya året, vi ser fram emot det, stora planer har vi både när det gäller huset och livet i övrigt. Härligt kommer det bli, det är i allafall helt säkert.

/Susan

Annonser