Barnen börjar bli stora, det går mycket fortaren än jag i min vildaste fantasi kunde tänka mig. Emil har en bästa vän, Theo, och nu har han sovit över hos honom. Vi träffas hela familjerna och gör roliga saker och då är det ju extra roligt att våra grabbar blivit bästa vänner.

Emil har sovit över en gång tidigare fast då var han bara 2,5 år och vi ömma föräldrar på rymmen till Köpenhamn för att lyssna på James Blunt. Jag tror inte att Emil ens minns den gången om jag ska vara helt ärlig.

Theo med familj tillbringade nyår hos oss och alla sov över och vi hade himla skoj allihopa. Då kom barnen på den strålande idén att Emil skulle sova över hos Theo. Sagt och gjort, igår skjutsade Anders dit honom och sen hörde vi inget förräns lite senare på kvällen när Theos mamma skickade en bild på grabbsen i badkaret. De hade lekt hela eftermiddagen och avslutade med ett bad vilket Emil älskade, vi har ju inget eget badkar här hemma så det är lyxigt.

Klockan åtta hade de gått och lagt sig och somnat alldeles bums utmattade av all lek. Theo vaknade lite tidigare än Emil som sov till sju som han är van att göra. Sen följde en hel dag av lek och skoj tillsamans. Vi anslöt på eftermiddagen och blev bjudna på korvgrillning i solnedgången med utsikt över hästhagen. Visst var det kallt men det är vackert med all snö och gulliga ungar. Emil sprudlade av glädje och skulle berätta allt de gjort, på en gång så vi förstod inte så mycket mer än att det hade varit väldigt, väldigt kul.

När vi sen skulle återvända hem blev det tvärstopp, Theo ville absolut att Emil skulle stanna och sova över igen och Emil ville inte åka hem. Efter en hel del diskussioner hit och dit följde Emil med oss hem, han fick låna en Bamsefilm av Theo som också lovade att han skulle komma och hälsa på oss på ”lördag”.

Skönt att ha storkillen hemma igen samtidigt som det är jätteskönt att han haft så roligt och att det gick så bra att sova borta.

/Susan

Annonser