Det kalla vädret fortsätter och tyvärr är det nu mer likt den normala skånska vinterkylan, rått och fuktigt, som härskar över oss. Med temperaturer neråt -10 så är man nöjd efter 1 timme ute i snön. För en vexka sen var det bättre, även om det var kallt så kändes kylan mer som den man normalt sätt har längre norrut.

Nu har vi återigen en hel del snö, det som hann töa bort på juldagen har vi fått tillbaka i omgångar. Grabbarna tycker det är jättekul att pulsa runt i skogen eller åka pulka. Mika fick även hon ta en premiärtur ner för en liten backe och undrade nog vad det var som hände. Får Emil som han vill, kan vi nog vara ute ytterligare någon timme, men då börjar vi stackars föräldrar tycka att det är fruktansvärt kallt.

2009 är nu helt avslutat, helgerna är slut och granen ska ut. Året som gick började också det med en rejäl vinter, med mycket snö och kyla i januari och februari. I Mars och April följde ett fantastiskt vårväder med en värme som fick oss att hoppas på en sommar med rekordvärme. Men så blev det inte riktigt, efter den lovande starten fick vi ett regnigt och trist år vädermässigt.

Det bästa som hände under 2009 hände i maj, Mika föddes.

Vår semesterresa i december är årets höjdpunkt. Det var en fantastisk vecka och hur bra det gick att åka till flygplatsen, sitta så länge på planet med tre barn som borde vara trötta, och vistelsen därnere. Vi längtar redan till nästa gång.

I övrigt hände det en hel del saker under året, inte bara roliga saker, men det är det positiva som vi tänker på när vi blickar tillbaka. Alla utflykter och våra semesterveckor med husvagnen, främst veckorna på Väddö och Åland som verkligen blev hur trevligt som helst, dessutom hade vi tur med vädret.  Barnens utveckling går med raketfart, lilla Mika som föddes för ett halvår sen, kryper nu runt och man vet aldrig riktigt var hon är. Sigge och Emil utvecklas vidare och växer så det knakar. Sigge slutade med blöjor på vårkanten och därefter minns vi hur mycket tvätt det blev innan han lärde sig kontrollera behoven fullt ut. Med Emil märks det tydligt hur han nu uppskattar att leka med andra barn, framförallt bästa kompisarna och kusinerna som bland annat besökte oss i somras.

Det hände mycket annat också, men nu koncentrerar vi oss på det nya året och hoppas att det blir minst lika bra, eller bättre än 2009.

/Anders

Annonser