Vi har ett behov av att vara ute, det är så skönt även om det är lite kallt och ruggigt mellan varven. Enligt de första prognoserna skulle det bli riktigt fint väder i dag, men det stämde inget vidare. Solen uteblev och med 3 skånska minusgrader är det rätt bistert. Men vi hade redan bestämt oss för att packa korv, en grill och lite kaffe för att ta med Mika i vagnen och ha en skön dag ute vid den frusna dammen.

Vagnen spände vi fast på en släde och det fungerade perfekt att dra genom skogen och Mika kunde sedan sova sin middagslur när vi andra glupskt slukade den grillade korven.

Det ska erkännas att det hade varit betydligt skönare om vi fått se solen och efter ett tag gav Sigge upp. Han tog mormor i hand och gick upp till huset för att äta kex och dricka saft. När vi andra också var nöjda så ville naturligtvis även Emil ha. Det slutade med att medan Mika och Susan tog släden och drog sig hemåt, fastnade jag med Sigge och Emil som hamnade i badkaret. Vi har ju inget eget badkar så det gäller att passa på när man får chansen att njuta av ett riktigt skumbad. Skummet blir riktigt bra när mormor tryckte på en knapp som startade ”motorn”.

När kvällen kom var hela gänget trötta efter en dag med full fart och massor av frisk luft. det var bara en sak som fascinerade, Mika står nu upp i sin säng till grabbarnas stora glädje.

/Anders

Annonser