Nu när mamma arbetar så måste vi få rutinerna att fungera här hemma. Förmiddagarna är bra, de börjar med att vi kan äta frukost i lugn och ro. Emil och Sigge tittar lite på tv innan de hugger in på frukosten. Klockan 9 är det dags för Mika att sova en stund och då passar vi andra på att göra oss i ordning för att komma ut. Lagom när Mika vaknar igen så är Emil och Sigge klara för att bege sig ut i snön. Mika och jag får komma efter så fort vi fått på den lilla overallen. Än så länge går det inte så fort för Mika att ta sig fram i snön.

Nu fick vi hjälpas åt för att ta oss vidare ut i världen. Pulkorna kommer då väl till pass, speciellt i dag när solen skiner och det är riktigt skönt ute med bara någon minusgrad.

Sitter och läser i NST, där man jämför hur detta ”snökaos” hanteras i tidningarna här nere och hur ett snöoväder hanteras i Norrbottens tidningar. Där är det snöstormar med 25 meter per sekund och flera decimeter snö som beskrivs i tidningen som ”Oväder drar in över länet: Besvärligt att köra bil.”

På ett annat uppslag har men en stor artikel om hur hemvårdarna rycker ut oavsett väder, de beger sig långt upp på åsen, där vägarna blir smalare och smalare, tur att det är plogat överallt. Maten kommer fram och hon slapp gå sista biten. Det tycker jag är bra för då vet vi att de kan ta sig fram när vi blir gamla. Huset hon besökte ligger ju bara några hundra meter härifrån, men jag tror inte läsarna i Norrbotten hade blivit imponerade om bedriften stått att läsa i deras tidning. Läs artikeln på hd.se

Annonser