I går var vi på Kyrkis öppna verksamhet i Tåssjö. Det brukar vara rätt många barn upp till 5 år, men i går var det bara vi och 2 andra. En pojke som är exakt lika gammal som Sigge, födda på samma dag, och hans syster som är jämngammal med Emil. Det var full fart och massor med bus. Lite väl mycket kanske då först Sigge halkar omkull och behövde lite tröst, i det skedet så kröp Mika i väg och reste sig mot en stol som föll och drog med sig Mika i golvet. Hon klarade sig rätt bra med en liten skråma ovanför ögat. Innan dagen var slut halkade även Emil och behövde gråta en stund.

Frampå kvällen var det dags för tandborstning och killarna hamnade på kant med varandra. Det var något om att Emil spolade på toaletten när Sigge hade tänkt att han skulle göra det. Sigge nyper då Emil och springer i väg. Jag tröstar först Emil och går sedan efter Sigge som ska be om förlåtelse och återuppta tandborstningen. Men det var inte så lätt att hitta honom, efter en stund hör jag skratt från ett skåp. Han hade krupit in på nedre hyllan i ett skåp i hallen…

I dag var det dags för Emil att gå på Kyrkis för 4 åringar. Det var lite speciellt eftersom vi föräldrar var inbjudna på en överraskning och kom dit en halvtimme tidigare än vanligt.

När vi kom så satt alla barn och ledarna på golvet och spelade och sjöng, på instrument som de tränat på de senaste veckorna. Därefter spelade de upp ett litet skådespel där Emil agerade som fåraherde.
Som avslutning bjöds vi på fika med chokladmuffins som barnen bakat. Snacka om att de varit effektiva de två timmar som gått sedan vi lämnade honom där.

Annonser