Som vanligt går tiden alldeles för fort. Jag jobbar heltid och det känns som om jag knappt hinner se barnen just nu. För att råda bot på saknaden tänkte jag lägga upp lite blandade bilder från veckan som gått och så kan jag smyga in och titta lite när jag är på jobb.

Vi har ju tyvärr inget badkar i vårt lilla badrum så barnen har alltid fått bada i duschkabinen. De sätter i proppen och sen får de fylla karet till bredden, när det börjar svämma över drar de upp ploppen en stund så vattennivån sjunker till en rimligare nivå. Duschen får stå på hela tiden så det hela tiden är varmt vatten i karet.

Nu har Mika övergett babybadkaret för alltid, hon har blivit stor. Är man stor får man bada med de stora i duschkabinen. Emil nöp Mika så där rart i kinden och sa: – Mamma visst har vi en söt bebis? och sen pussade han henne på pannan. Det är kärlek, den vackraste av alla.

Nu när jag är på jobb hela dagarna så har barnen överraskat mig med Taco-middag två fredagar. Emil och Sigge har på egen hand skurit alla grönsaker och det blev otroligt bra även om Emil skar sig lite i ett finger. Det gjorde så ont att han nog inte kunde äta för hur skulle det vara möjligt att hålla i mjölkglaset och gaffeln samtidigt när det bara var en hand som kunde jobba? Problemet försvann när maten stod på bordet, Emil upptäckte att han älskade Tacos och åt till och med sallad som han annars brukar rata för att det är giraff mat. Sigge däremot nöjde sig med en väldigt liten fyllning på sin Taco, butter som få bestämde han sig för att det fick räcka och åt sedan med god aptit.

Mika är en tjej med stil, något annat kan man   verkligen inte säga. Här poserar hon i senaste outfiten från Moster M. Snyggt va? Mika vet hur hon ska linda sin moster , tillika fadder M runt sitt lillfinger. Man bara skickar ett MMS och talar om att man saknar sin moster så kommer hon bums.

Nu är det ju inte bara Mika som är klädintresserad i den här familjen. Sigge är en riktigt stor klädfantast även om vi andra kanske tycker att hans klädstil är något, ja vad ska man säga, annorlunda.

Mika har ju vuxit ur storlek 68 nu så vi fick släpa fram nästa storlek från Farmors stuga. Vilket paradis för Sigge som passade på att prova alla Mikas nya kläder. Vad tycks?

Visst var det väl lite svårt att gå i strumpbyxorna men inte omöjligt, tröjan var ju lite tajt men jösses vad snygg tyckte Sigge. Mössan varnog ändå favoriten, så otroligt klädsam och så bekväm sen då.

Sigge har älskat alla Mikas kläder från första stund. Inte visste jag hur mycket han saknade rosa tights och små blommiga solmössor.

När Mika var väldigt nyfödd och låg på golvet passade Sigge på att dra av henne byxorna och tog på sig dem själv. Ibland försökte han få på Mika sina byxor så hon inte skulle frysa. Sen kunde han knata runt i hennes byxor som på honom blev väldigt tajta knickers. 

.
.
.
Även Emil hittade lite kläder som han trivdes bra i. Hur pepparkakskläderna hamnat i Mikas klädlåda är ett mysterium men där låg de i alla fall.

Emil passade på att sjunga en pepparkakssång innan han sjönk ner i en bra bok. Den killen gillar nämligen att läsa. Höjdpunkten är nog när Bokbussen kommer till kyrkis, då passar han på att låna massor av böcker. Sist blev det bland annat en tjock bok om akvariefiskar, något som Emil varit fascinerad av sedan han var riktigt liten. Vi får väl se om vi någon gång kan få plats med ett litet akvarium, tror att Emil skulle digga det.

Och nu ska det handla lite om tänder och inte vilka tänder som helst utan Mikas tänder. Hon har fått två små, jättefina, tänder i underkäken och nu är det på väg en i överkäken också. Förutom att visa sina fina tänder brukar hon dra upp överläppen och snarka genom näsan. Det är förfärligt gulligt när hon gör det men om hon skulle vara en hund hade vi behandlat henne mot noskvalster på en gång.

Förutom kläder är Sigge väldigt musikintresserad. Ska vi tro på ”Gammelfadders” spådom så kommer han hamna i musikbranschen när han blir stor. Vi har en gitarr i familjen som det var tänkt att både jag och Anders skulle lära oss spela på. Men så har det inte blivit än så länge eftersom vi hamnat djupt ner i Bridge-träsket istället. Spel som spel. Så tillsvidare är det Sigge som ansvarar för musikutbildningen i huset och han spelar gärna samtidigt som han sjunger sin alldeles egna version av Bä bä vita lamm.

Mika är ett stort fan, hon sjunger med och trummar gärna på gitarren medans Sigge spelar. Härligt samarbete.

/Susan

Annonser