Med skönsång och paket uppvaktade vi Mika på hennes ettårsdag, eller dan efter faktiskt för på självaste födelsedagen var ju Anders iväg på jobb så tidigt. Mika var ju inte direkt positivt inställd till uppvaktningen, nej hon var faktiskt ganska sur. Hon härjade lite, fick sin välling, la sig tillrätta och åt, därefter var hon riktigt trevligt.

Sigge hade köpt en liten plasttraktor till sin lillasyster. Han var väldigt nöjd med köpet och hjälpte Mika att öppna paketet. Mika var nog också nöjd med sin present, eller skulle åtminstone varit om hon fått leka lite med den. Det fick hon dock inte för Sigge skulle testa den lite först och det tog ju ett ganska långt tag. Emils väl inslagna paket innehöll en plastbåt som Mika skulle ha när hon badade, hon gillade den skarpt och fick säkert kolla på den i flera sekunder innan Emil tog den för en närmare undersökning.

Av oss ömma föräldrar fick Mika en röd Bobby Car med släp vilket hon verkligen uppskattade. Emil och Sigge hjälpte henne att öppna det stora paketet och sen fick hon några viktiga lektioner i hur man handhar och kör en Bobby Car.

Ibland är det riktigt bra att ha storebröder, ja det är det väl för det mesta om man tänker efter, men de är ruskigt bra på att hantera stora och lite besvärliga bilar. Emil ledsagade Mika väldigt fint när hon skulle ta sin premiärtur på den vackra röda bilen. Mika lyssnade väldigt noga på instruktionerna sen gjorde hon på sitt eget vi och Emil blev lite upprörd. Men det gick över ganska snabbt när han deklarerade att hon är lite för liten för att köra bil.

Så här fint går det när man fått körlektioner av kompetenta lärare. Sen fick Mika inte köra mer för Emil behövde ha bilen som han låtsades vara en glassbil. Sigge tog då in sin Bobby car som stod på altanen och sen körde de som galningar runt köksbordet. Det var bara att hålla sig undan och försöka rädda Mika från att bli överkörd av en glassbil.

Det blev en härlig födelsedag även om vi kände att vi kanske borde köpt något mer sött och rosa till vår lilla 1-öring. Vi är ju vana vid killarna och de älskar ju bilar i alla former, och det gör Mika nu med. När hon sen har kalas är jag helt säker på att hon kommer få en massa fantastiska tjej-saker.

/ Susan

Annonser