En vacker dag i början av april var vi på fint besök hos Mikas fadder Catja och hennes familj. Där fanns det ett helt gäng relativt nyfödda lamm, ett par hade mist sin mamma och behövde flaskmatas vilket barnen gjorde med glädje. Detta var andra året i rad som Emil var där och matade lamm så  han kände sig varm i kläderna och sa att det var som att mata Mika fast lammen buffade mycket mer.

Lite slappt matade Emil på och märkte inte att lammet gått vidare till andra flaskor och att        han fått en ny lite figur att mata. Saken var ju bara den att lilla hunden, som var mycket sugen på en slurk lammvälling, inte alls skulle dela lammens mat. Lamm- och hundkunnig person kom och jagade bort den lilla och mycket besvikna hunden.

Sigge fick också mata lammen men ingen av de bilderna blev så bra att man kan visa dem för folk. Han såg så oengagerad ut eller kanske för engagerad av allt som hände runt omkring honom. Efteråt sa han att det var lätt att mata lammen, det tror jag det.

Sen följde en lång stund när våra grabbar matade alla lammens mammor och de lite större lammen med hö. Det var mycket noga med att alla skulle få, stora som små och de samarbetade alldeles väldigt bra.

/Susan

Annonser