Så var det då äntligen dags för självaste födelsedagskalaset. På plats var mormor, vänner, kompisar och grabbarnas kompisar och de två viktigaste – faddrarna Catja och Mia. Mika uppskattade verkligen när alla sjöng ” Ja må du leva” för henne, hade hon fått bestämma så hade vi fått sjunga ett par gånger till.

Tårtan gjorde Emil och jag tillsammans, jag gjorde det som inte syntes och Emil dekorerade. Är den inte otroligt snygg? Han pluttade dit jordgubbarna med sån precision och det var viktigt att de låg precis där han tänkt sig. Sen var det blåbären som skulle läggas lite nonchalant i mitten av tårtan därefter var de sockerhjärtan som skulle placeras på jordgubbarna. När allt var klart tog han ett steg bakåt och beundrade sitt verk, sen sa han; nu är det enda som fattas lite jordgubbeströssell.  Jag hämtade den efterfrågade burken, Emil hällde upp en liten hög i handflatan och sen skickade han ut det över tårtan och voilá så var den klar.

Det var inte bara utsidan på tårtan som var toppen, även insidan var en höjdare tyckte Mika som tryckte i sig sin tårtbit på nolltid.

Presenter fick hon i massor, det var vackra klänningar, en docka, en fin väska, en snurra, böcker, en vinbärsbuske, leksaker och hon var så nöjd med allting. Tackade kanske inte ordentligt där och då men hon var ju samtidigt så väldigt upptagen med att ta hand om sina gäster. Det gäller ju att alla får sin tid med födelsedagsbarnet och det såg hon minsann till att alla fick. Själv såg jag henne knappt under kalaset.

Så för ordningens skull hälsar Mika att hon tackar allra varmast för alla hennes fina presenter hon fick på födelsedagen.

/ Susan

Annonser