Ibland blir man ju bara så där tok-sugen på kakor och då har man ju aldrig några i skafferiet. Eftersom vi bor mitt i skogen så är det inget, åtminstone inget miljövänligt, alternativ att åka till affären för att införskaffa kakor.

Lösningen får då bli att baka egna vilket killarna verkligen uppskattar. Dels gillar de kakor och dels är de ruskigt förtjusta i själva tillverkningsprocessen.

Sigge ville baka en stor chokladtårta som han hittat i stora kokboken medan Emil behärskade sig och tyckte vi skulle baka syltkakor istället. Vi inventerade skafferiet och insåg ganska snart att någon chokladtårta skulle det inte bli tal om, syltkakor skulle vi däremot kunna fixa.

När Sigge väl kommit över sin besvikelse över den uteblivna  chokladtårtan tog han tag i kakbaket med liv och lust.

Ingredienserna hamnade i bunken och ganska snart fick de sällskap av fyra små barnhänder. Mika skulle nog också hjälpt till om hon bara fått. Hennes lott blev att hålla reda på alla saker som var på golvet, inte ett dugg kul tyckte hon.

Sigge rullade sina kakor med stor inlevelse, några blev till och med ganska runda. Han var nöjd med sitt verk och det är ju huvudsaken. Det svåra för mig är att hålla tyst och inte lägga mig i det hela. I det stora hela spelar det ju ingen roll alls ifall kakorna är runda eller lite avlånga och mer påminner om älgskit i formen.

Emil kan verkligen koncentrera sig på det han håller på med. Här blev det runda kakor som lades i fina rader på plåten. Sen petades det ner ett finger mitt i kakan för att det skulle bli ett hål att lägga sylten i. Helt på egen hand fyllde killarna på med sylt på sina kakor och resultatet blev så fint, så fint.

Så här blev det då när allt var klart. Grabbarna var mäkta stolta och när det sedan var dags att avsmaka kakorna så var de klart godkända. Alla kakorna smakade riktigt gott, vi lämnade kvar några så Anders också skulle få smaka.

Mika fick inte ens smaka en kaka, sur blev hon men lite gladare var hon när grabbarna fikat klart och anslöt till henne på golvet.

Att få leka med sina storebröder i en tvättkorg är riktigt, riktigt kul. Kanske inte lika gott som kakorna men mycket, mycket roligare.

/ Susan

Annonser