Alla vet ju att det finns ett ganska stort antal Heffaklumpar i vår skog, Emil är åtminstone mycket medveten om detta. Därför bestämde han sig för att bygga en Heffaklumpsbur och för att det hela skulle bli rätt och riktigt gjorde han en ritning.

En tydlig ritning på en Heffaklumpsbur, sen behövdes det bara lämpligt material vilket Emil hittade i Vita Huset i form av kompostgaller. Sen skulle det snöras samman och det krävdes en hel del arbete innan det hela var klart.

Mika var högst delaktig i arbetet även om hon, ärligt talat, mest var i vägen. Hon satt på kompostgallren och vägrade flytta på sig så Emil fick släpa henne därifrån. Dessvärre dröjde det inte många sekunder förrän hon satt där igen. Envis är bara förnamnet när man talar om denna lillasystern. Satt hon inte i vägen snodde hon alla snören vi skulle binda ihop buren med. Så fort hon fått tag på ett snöre kröp hon iväg kvickt som en dopad iller. Emil efter på jakt efter sitt byggnadsmaterial som han efter mycket möda och stort besvär fick Mika att släppa ifrån sig.

Så var då buren klar och vi satte oss ner och väntade på att Heffaklumparna skulle komma stormandes och låta sig fångas. Vi väntade och väntade och väntade och inte såg vi skymten av några Heffaklumpar inte.

Men till sist fick vi en fin fångs i alla fall även om det inte var tal om några Heffaklumpar precis. Men vad sägs om en lille-, storebror och en lillasyster? Inte så illa va? Dessutom blev det ju fritt fram för Emil och mig att pyssla med vad vi ville för ingen kom och tog våra saker eller satt i vägen.

Efter en stund tröttnade våra fångar så vi fick släppa ut dem igen.

/ Susan

Annonser