Mitten på april bjöd på fint vårväder och vi passade på att roa oss i trädgården. Grabbarna satt och pysslade med en massa små pinnar som de samlade till, ja till vad vet jag inte men själva samlandet var väldigt intensivt.

Själv satt jag på en solstol och läste tidningen, barnen roar sig så bra på egen hand så det är bara dumt att lägga sig i.

Sigge, som är en omtänksam storebror,  gav Mika en åktur på sin Bobby Car. Det tog ett tag innan han lyckades baxa upp henne, men tillsammans kämpade på och lyckades. Sen blev det några varv på gräsmattan och Mika hade så roligt och skrattade så hon nästan kiknade. Månne önskar hon sig en egen Bobby Car när hon fyller år?

När det för en gång skull är så här varmt ute så gäller det att utnyttja tillfället och  unna sig lite godsaker. Vi är bra på det barnen och jag, på gott och ont kan man väl säga. Men det är ju viktigt att få i sig vätska i värmen så vi bestämde oss för att ha ett improviserat saftkalas. Barnen passade på att bjuda in hundarna också som fick dricka saft från en freesbee. Danka och Filippa var inte alls så sugna även om Emil envisades flera gånger. Oartiga som de är stundtals vägrade de dricka saften. Ajax däremot drack och drack och drack, han gillades mormors vinbärssaft till fullo. Ajax var lycklig, barnen var lyckliga och jag var lycklig. Bättre kunde det ju knappast bli.

/ Susan

Annonser