Av mormor fick Mika en rödavinbärsbuske, en synnerligen smart present att ge till en liten tjej som säkerligen kommer älska vinbärssaft lika mycket som sina bröder. När Emil fick pejl på vad det var för en buske sa han att han kunde plocka vinbären och bära dem till mormor så hon kunde göra saft till dem. Smart kille!

Det är ju några moment som man ska ta sig igenom innan busken är planterad och klar. Först måste man bestämma en bra plats, det gick bra och hela familjen var överens om buskens placering.

Sen ska det ju grävas och där fick väl jag stå för det mesta arbetet även om killarna gjorde sitt bästa för att peppa mig att arbeta vidare. Emil sa att man inte får ge upp, man måste jobba vidare. Och jag grävde och grävde…

Mika var också delaktig i arbetet men hennes del bestod mest i att försöka ta sig ner i gropen. Sigge fick hindra henne flera gånger och det var inte helt enkelt att få upp henne när hon väl tagit sig ner. Emil pysslade mer med finliret, klippte bort rötter som hängde och slängde på fel plats. Han var väldigt noga så hans del av arbetet blev mycket bra utfört.

När gropen äntligen var grävd ställde vi ner vinbärsbusken och så fick grabbarna hjälpas åt att täcka den med jord. Mika gav sig av på lite andra, mycket viktiga uppdrag under tiden.

Mika återvände till det arbetande laget och tränade lite på att köra Emils skottkärra. Fast hon låtsas bara för hon kan ju faktiskt inte göra det på riktigt än, men det är nog inte långt borta.

När så vinbärsbusken var på plats beundrade vi den och var väldigt nöjda med vår insats. Nu väntar vi bara på att det ska komma några röda fina bär på den, antar att vi får försöka ha lite tålamod än en tid.

/Susan

Annonser