I mitten på juni var vi, äntligen, på besök hos ett par av våra goda vänner. Vi skulle uppvakta deras äldsta dotter C på födelsedagen, som inträffade i oktober men då var de sjuka i svininfluensan och sen for vi till Kanarieöarna och sen blev det jul och sen fick de en lillasyster och sen blev vi förkylda och…..

Ja ni fattar va? C:s presenter låg snyggt inpackade i en garderob här hemma och bara väntade på att hamna i rätta händer. Nu blev det dubbelfirande när vi väl kom till skott. C fick sina födelsedagspresenter och vi blev lika överraskade som hon blev för vi hade ju hunnit glömma vad vi köpt. Vi passade naturligtvis på att hälsa lillasyster E välkommen till världen, visserligen är hon tre månader men bättre sent än aldrig som det heter.

Efter en utsökt lunch la vi Mika att sova middag och grabbarna stack ut med C i trädgården för att leka. Solen tittade fram och barnen jobbade på med att plocka upp en massa kottar som låg och skräpade på gräsmattan efter den senaste blåsiga dagen. Hualigen, det har varit alldeles för mycket blåst och regn i Skåne den här våren och sommaren.

Plötsligt kom de på att de skulle cykla en sväng och Emil, som aldrig cyklat på en tvåhjuling förut, blev eld och lågor. Vi har ju frågat honom om han skulle vilja ha en cykel men han har alltid varit väldigt avvisande och sagt att han har sin trehjuling och så var det bra med det.

Men nu blev han riktigt cykelbiten. I början cyklade han sakta och försiktigt för att lite senare köra på i full fart på gångvägen, bromsa, vända och så full fart igen. Då insåg vi ömma föräldrar att han nog inte riktigt förstått innebörden av att cykla tidigare. Plötsligt ville han ha en cykel med stödhjul och det bums allra helst.

Även Sigge fick ta en tur på C:s cykel, han var helt nöjd med turen om än inte lika entusiastisk som sin storebror. Vi hade en jättehärlig dag i Båstad, barnen lekte och det var svårt att få med dem hem. Emil och C har riktigt kul tillsammans och leker mer än gärna även om C föredrar dockor och Emil bilar.

/Susan

Annonser