Alla våra barn har två gosedjur var som de sover med, ingen av barnen är speciellt beroende av sin gosisar men gillar dem naturligtvis. Men ibland får gosedjuren en lite större plats i livet och just nu är det Emils Ninna och Bambus som får hänga med på det ena och andra. De har varit med Emil när han var hos sin talpedagog och de hade tydligen uppfört sig väl och inte stört alls enligt Emil. Sen fick de följa med och handla på ICA-Maxi men jag tror inte att de uppskattade det så värst då de hamnade längst ner i matkassen och fick ligga kvar där ända tills vi  kom hem igen.

Ninna fick Emil av Nettan och hennes familj när de hälsade på oss på BB. Det var den gången Dennis, då åtta år gammal, tittade på Emils smala ben och sa; den där blir det ingen fotbollsspelare av med de där smala benen. Han lät ganska besviken för han hade nog sett fram emot att få en kompis som ville kicka fotboll på hemmaplan.

Bambus heter  egentligen Bambulansnallen och honom fick Emil av ambulanspersonalen när han brutit sitt lårben, då var han bara ett och ett halvt år gammal. Den här dagen, i början på juni, fick både Bambus och Ninna äta frukost med familjen och det var väldigt viktigt att de fick varsin egen skål med Havrefras, äpple och lite smörgås.

Det är Bambus som sitter vid den gröna skålen och Ninna vid den rosa. Gosedjuren åt inte så mycket till frukost så de fick samma omgång till lunch och även till middag faktiskt. Emil var väldigt lycklig över att hans gosisar satt med vid bordet och att vi även pratade med dem så de inte skulle känna sig ensamma.

Nu är det ju inte bara gosedjuren som Emil älskar, han älskar även sina småsyskon även om det kan gå lite hett till ibland och då speciellt mellan grabbarna.

Ganska ofta hittar man dem dock sittandes nära, nära varandra i soffan när de tittar på tv och ibland håller de varandra i handen. Flera gånger per dag brukar de säga något gulligt till varandra och det kramas en hel del också. Då och då slåss de lite men de blir alltid sams igen, kramar varandra och säger förlåt.

En dag när vi satt i bilen på väg hem från affären säger Emil till Sigge; Tittis du är den bästa! Sigge svara; Emil, du är den bästa! Emil svarar; jag älskar dig Tittis. Och Sigge returnerar med; jag hatar dig Emil. Ordet hatar säger han dock med mycket kärlek, så där långt, varmt och ömt. För inte vet han vad hatar betyder, han har bara lärt sig säga det ordet och tycker om det, på sitt vis.

/Susan

Annonser