Jag kämpar och kämpar för att komma ifatt med alla inläggen på bloggen. Lyckas lite dåligt vilket kanske beror på att jag somnar på soffan alltför ofta på kvällarna.

Nu har vi kommit fram till den 19 juni då vi hade bestämt oss för att göra Kungen vårfin. Det borde blivit gjort tidigare men våren var ju så kall och regnig och sen har vi haft lite annat för oss så tiden bara rann iväg.

Har man då bestämt sig för att Kungen äntligen ska bli ren så var det ju bara att trotsa ösregnet. Hela familjen ikläddes sina regnställ och utrustades med svampar, borstar och tvättvatten. Själva avsköljningen var ju inget problem då den kom alldeles gratis från ovan.

Barnen hade jättekul och jobbade på som bara den. Mika fick ingen svamp i början så hon var ju bara sur och grinig. När hon sen fick rätt tvättutrusning så gnuggade hon på som värsta supertvättaren. Kul hade hon också.

Jag fick kämpa mot ösregnet och haglet för att kunna ta några bilder, livet måste ju dokumenteras i stort och smått.

Sigge, som då är ganska kort, blev lite sur när han inte nådde upp så långt som han önskade. Lösningen kom han på alldeles själv, pallen. Nöjd som attan fortsatte han att gnugga Kungen ren, nu lite längre upp än tidigare.

Det tog inte så lång tid att tvätta av all vinterskit, ganska snart var Kungen skinande blank och vi kunde dra oss in till värme och torra kläder. När vi precis kommit innanför dörren kom haglet, jättehagel bara öste ner från himlen. I det ögonblicket kändes det väldigt skönt att vara inomhus måste jag erkänna. Visst är det ”det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder” som gäller men hur i hela havet klär man sig mot hagel!?

När grabbarna beundrat hagelskuren klart var de sugna på att måla. Sagt och gjort, färger och papper plockades kvickt fram och så var de igång. Emil målade och var otroligt koncentrerad och noggrann. När vi frågade vad han målade berättade han att det var vad han hade upplevt under dagen. Jaha, och vad har du då upplevt undrade jag lite försynt. Åska, ösregn och hagel svarade Emil och tittar man på hans teckning så kan man faktiskt se sambandet mellan upplevelsen och målningen.

Mika blev också lite pysselsugen, hon slet tag i flaskan med lim, en äggkartong och så lite stämpar. Vad blev det av det då? Jo en härlig röra som Mika var väldigt nöjd med.

Nu är Kungen vårfin på utsidan, och dagen efter städade vi honom från topp till tå inomhus. Snart, snart ska vi ge oss iväg och campa, något som hela familjen, bortsett från hundarna uppskattar alldeles väldigt mycket.

/Susan

Annonser