Den första snön kommer nästan alltid i mitten på oktober, alldeles lagom till grabbarna födelsedagar. Så även detta år, nu får vi väl bara se om vi får en lika härlig vinter som förra året när snön kom i massor precis lagom till jul och låg ända fram till våren smälte bort den.

Sigge var lycklig, liksom hans syskon, för den lilla snön som låg över trädgården och alla leksakerna som fortfarande är framme. Det är ju inte läge att plocka in bilar och cyklar riktigt än för barmark blir det nog än ett tag trots snöfallet.

 

Emil passade på att göra årets första snöängel, visserligen fick han ta i ordentligt men det blev en jättefin ängel.

Både barnen och jag älskar att göra snöänglar och det gäller ju att passa på när vi väl får lite snö.Här i Skåne vet man ju inte om det kommer någon mer eller om man får uthärda en regn- och lervinter.

Sigge ville inte vara sämre han, kvickt slängde han sig ner och gjorde en ängel som hette duga.

Nöjd och glad kravlade han upp och beskådade sitt fantastiska verk.

 

Och hur funkar det egentligen med dubbdäck på cykeln? Borde man inte ha det i det här väglaget?

Emil var tveksam men bestämde sig för att hoppa över dagens cykeltur för säkerhetsskull.

Mika var även hon ganska imponerad av snön men några snöänglar kunde hon inte producera. Vi måste ha glömt att lära henne hur man gör så det får väl bli att hon får gå en kurs hos grabbarna i vinter – en snöängelkurs.

Fast det är kanske inte så konstigt att hon inte hunnit lära sig det än för hon var ju ganska liten förra vintern. Om jag inte minns fel så var hon bara dryga halvåret när snön kom och kring 9 mån när den smälte bort. Men jag har något svagt minne av att hon ändå har gjort en snöängel med grabbarnas hjälp men något bildbevis kan jag inte hitta just nu.

Så här mysigt kan man ha det när man kommer in efter en lekstund i snön. Emil, och Sigge med för den delen, har verkligen börjat uppskatta hundarnas närvaro. Emil säger att Ajax är hans hund och Sigge hävdar med bestämdhet att Danka är hans. I kör säger de sedan att Filippa är Mikas hund. Varken Filippa eller Mika bryr sig dock utan lever vidare som kompisar på samma nivå – ingen äger ingen och båda bestämmer.

Nu väntar vi bara på att den riktiga snön ska börja vräka ner. Är dock rädd att vi kommer få vänta ett tag för just nu är det bara regn för hela slanten.

Kram Susan

Annonser