I dag har jag varit ledig. Härligt att kunna ta det lugnt en hel dag med barnen och bara lyssna på deras prat. Det är en ström av ord som man normalt  inte har tid att lyssna på för att det är så mycket annat. Det är ju inte så konstigt att man inte kan lyssna på allt dem säger, de snackar ju kontinuerligt. Sigge har ofta långa utläggningar som kan låta ungefär så här:

” Pappa, du kan hoppa upp i taket och dra ner lampan så blir det hål i taket och regnar in. Då kan vi bada här på golvet. Sen kan vi dra ur en propp och tömma ut vattnet”

Vet inte var han får allt i från, men det kommer ord ur munnen på honom hela tiden.

Emil pratar också mycket, han har fått för sig att det är bättre att kalla mig för Anders, i stället för pappa, och det gör han i ungefär var tredje ord. Lite tjatigt blir det. Det verkar som han tror man slutar lyssna om han inte talar om vem han pratar med.  I dag var vi ute på en spännande skogspromenad. Vi hittade och  följde älgspår och hoppades se några livs levande älgar, men vi fick hålla till godo med att vi hittade deras sovplats. Där var det ordentligt ordnat och snön var borta på tre stora ytor, såg ut som det var en vuxen och två mindre älgar som sovit där.

Emil är en riktig naturkille, klättrar på allt och tar sig fram i skogen utan att klaga. Det är mycket snö i skogen, men skaren håller att gå på, vilket gör det lite lättare att ta sig fram.

Sigge är inte så intresserad av att knata runt i skogen, han fick i stället följa med in till Örkelljunga och handla, vilket är hans stora intresse och han brukar se till så vi får med oss rätt varor hem (enligt honom). Efter att ägnat lite tid åt var och en av stor-grabbarna så har även Mika och Linus fått lite bus och gos.

Nu börjar det märkas att det blir ljusare dagar!

/Anders

Annonser