…blir det ju jätteskitigt. Men hur kul är det egentligen att städa? Inte ett dugg tycker jag. Visst blir det fint efteråt men sen blir det ju skitigt igen och så måste man städa igen och så blir det fint…. Ni fattar va?

För att det någonsin ska bli städat här hemma gäller det att  hjälpas åt. Alla barnen är väldigt hjälpsamma och jobbar på bra när de fått sina arbetsområden.

Mika är en fena på att tvätta köksluckorna. Hon gnor på med sin svamp och resultatet blir alltid väldigt bra.

Sigge gillar att städa i badrummet för då får man använda mycket vatten och såpa så det skummar.

När handfatet är tvättat ska duschen skuras och det är nog ett av de roligaste städjobbet. Då får man klä av sig och duscha samtidigt som man städar. Det är ju inte helt ovanligt att leken tar överhand innan själva duschkabinen är färdigskurad men det gör ju inget.

Eftersom Emil är store-, store-, storebror så får han ibland använda rengöringsmedel när han städar. Såna där giftiga medel som man måste hantera varsamt får honom att känna sig väldigt stor och viktig.

Rent blir det ju också och det är ju bra. Men ibland är Emil helt motvals när det gäller att städa, han är läskigt lik mig måste jag dessvärre säga. Det tarvas viss övertalning innan han äntligen sätter igång. När han väl börjat brukar han vara väldigt ihärdig och inte ge upp förräns uppdraget är slutfört.

Det är tur att  vi har ett gäng arbetsvilliga barn i huset.

Kram Susan

Annonser