Vi var ute tidigt idag och började vårstäda i trädgården och i uthusen. Jag började röja i utrymmet bakom Farmors stuga. Hualigen vad där fanns en massa skräp. Det kommer bli många turer till återvinningsstationen nästa vecka.

Barnen passade på att äta mellis ute. Det var ju så varmt och skönt och stundtals visade sig solen.

Linus var ju inte sämre än att han också ville sitta med vid mellisbordet. Någon smörgås åt han inte utan nöjde sig med att pimpla i sig pissljummen tuttemjölk som är hans favvokäk.

Men visst är lillebror söt där han sitter iförd sin fina dress som farmor stickat.

Vi begravde Filippa idag och Emil hittade en daggmask som han helst av allt ville behålla i en glasburk med jord. Men vi kom ganska snart fram till att den skulle sakna sina maskbarn då. Lösningen blev att Emil la ner den i Filippas grav för han tyckte att hon skulle få lite sällskap.

Precis bredvid Filippa och Mollans gravar har de första blåsipporna tittat fram. Emil förklarade att de var fridlysta för att de var giftiga. Fick upplysa honom att det inte riktigt var så det var men han var envis så jag gav mig. Huvudsaken är att han låter dem stå kvar där de står.

Snödroppar finns det gott om och barnen plockar dem och så ska de ställas i ett snapsglas på köksbordet.

Tittar man närmare på dem är de otroligt vackra och så är de ju ett bevis på att våren äntligen är här.

Linus sov alla sina lurar utomhus vilket han gillar skarpt. När han var vaken låg han på rygg och beundrade trädens, än så länge, kala grenar.

Han är ju så go och glad så humöret var på topp hela tiden. Bäst är det ändå att få sitta i någons famn och verkligen få vara med där allting händer.

Så här gulliga är familjen som till största delen består av en massa grabbar. De flesta av dem är dessutom Hammarbyare även om Linus, än så länge, håller på AIK. Men han kommer väl omvändas vad det lider är jag rädd.

Som om det inte var nog med att röja uthus, flytta på veden och plocka upp skräp i trädgården så bestämde vi oss även för att klippa håret på Emil och Sigge.

Sigge är alltid väldigt positivt inställd till att klippa håret. Han drar fram en lämplig stol, tar av sig lite kläder och är otroligt samarbetsvillig i sin iver att bli vacker. Det är inte bara håret som ska vara fint han gillar även fina kläder.

Oftast är det skjorta och jeans som gäller, då känner han sig supersnygg och det är han också.

Mika var rent utsagt skitsur för att Anders inte ville klippa hennes hår. Hon tjatade länge och väl innan hon bröt ihop och gav upp.

Det får bli hårfrisörskan för hennes del för att få ordning på alla små fina lockar.

Emil är inte lika förstjust som Sigge i att få håret klippt. Nuförtiden blir han åtminstone inte hysterisk utan ålar mest runt som en daggmask med magknip när han klipps.

Så här såg han ut före och sen en bild på resultatet efter klippningen.

Det handlar ju inte någon mer avancerad klippning utan bara några bestämda drag med klippmaskinen. Kort blev det och nöjd var han i allafall.

Efter hårklippningen fick alla barnen, även Mika, hoppa in i duschen och bli helgfina.

Det var väl i det skedet något gick fel för när jag tagit upp barnen bestämde de sig för att sova i tomtekläder. Kanske inte helt tidsmässig rätt men gud så söta de är våra barn.

Kram Susan

Annonser