I julas fick alla barnen en slant av morfar och Ing-Marie vilket uppskattades mycket. Istället för att rusa iväg och handla ännu fler leksaker bestämde vi att vi skulle bygga en bokhylla i barnens rum där både lekbackarna och böcker skulle få plats.

Jag mätte och ritade en fantastiskt bra, enligt mig, ritning. Sen fick jag mäta några gånger till och göra en del smärre förändringar av ritningen innan den var helt färdig.

Anders skickades till brädgården för att inhandla allt material till bokhyllan. Färg skulle bli ett senare problem som föll på min lott att lösa.

Har man inte möjlighet att hyra ut barnen får man se till att bura in dem så de är ur vägen. Fast varken Sigge eller Mika blev kvar särskilt länge i spjälsängen. Bägge två klättar ur hur lätt som helst så det var mest en önskan från Anders att få lite lugn och ro när han skulle snickra. Den önskan uppfylldes inte kan jag avslöja. Däremot hade de små väldigt roligt när de hoppade mellan Sigge och Mikas sängar som knuffats ihop för att ge plats åt själva bygget.

Helt enkelt är det inte att snickra när man har tre mycket ambitiösa assistenter. De har liksom inte tid för en massa eftertanke utan vill skruva och borra bums, jättebums, på en gång, genast och gärna hela tiden.

Skruvarna var väldigt roliga att leka med. Visserligen tyckte Anders att de skulle ligga i sin låda men till slut gav han upp och erkände sig besegrad av en stor konstnär som heter Emil. Hans fantasi har inga gränser och vips så hade han tillverkat en igelkott av skruvarna och deras lilla låda.

Skruvar är också väldigt bra att transportera i en traktorkärra. Sigge och Emil for runt bland bokhyllebygget med sina traktorer fullastade med skruvar. Jättekul tyckte barnen, mindre kul tyckte Anders.

Mika var också med och hjälpte till så gott hon kunde. Problemet var bara att bröderna blev sura på henne när hon försökte sno deras traktorer.

Dessutom fick hon sova middag i vårt lilla sovrum dit vi burit in hennes spjälsäng.

Nu börjar den ta form och man ser de två små hemliga skåpen som passar till våningsängen så bägge grabbarna får varsitt eget litet utrymme. Nu sover ju inte Sigge i underslafen än men till hösten ska han flytta över dit för då behöver Linus hans spjälsäng.

Så här fin  blev den när den var klar. Färg var jag och köpte och det blev en grön nyans som redan finns på tapeten i barnens rum.

Emil som egentligen inte vill vara med på bild nöjer sig med att blunda för att synas så lite som möjligt.

Nu ska bara garderoben avyttras och så ska det på en list längst upp mot taket på bokhyllan. Listen är införskaffad, sågad och även lite felsågad så jag måste köpa en bit till. Sen ska den målas och då, äntligen, är projekt bokhylla avslutad.

Fast egentligen är det inte riktigt slut där för det blev ju lite material över så det räcker till en liten hylla också. Jag har ritat en ritning så nu ska Anders bara bygga den…..

Kram Susan

Annonser