På tisdag far vi iväg med husvagnen och fram tills dess gäller det att fylla på förråden. Emil behövde nya Foppa-tofflor, nya tunna täcken skulle inhandlas, medicinlådan fyllas på och sen skulle det ju packas också. Jag och Emil bestämde oss för att dra iväg på en shoppingtur till Ängelholm. När Sigge fick korn på våra planer bestämde han sig också för att följa med. Att vi protesterade betydde ingenting, han gick helt sonika och klädde på sig och gick till bilen. Mika var inte heller sen att haka på. Men de är gulliga för de vill vara tillsammans mest hela tiden även om de stundtals är ganska tetiga med varandra.

Linus fick vara kvar hemma med Pappan, han skulle ju äta lunch och ville nog inte missa sin middagslur. När vi satt i bilen sa Sigge; – Alla barnen ska åka och handla nu. Jag; – Alla barnen? Saknar vi inte någon? Sigge; – Men mamma, bara barnen får åka och handla, bebisar får stanna hemma.

Solklart! Vi hann köpa ett nytt bord till förtältet, Anders hade ju kört över  det gamla. Emil fick sina nya tofflor även om han helst hade velat ha ett par gympadojjor med Spindelmannen på. På vägen hem bestämde vi oss för att äta lunch på pizzerian i Munka. Sigge har en poäng  när han säger att alla barnen är med, eftersom de alla är så stora att de äter själva så kan ju även jag äta i lugn och ro. Väldigt trevligt, för att inte tala om mättande.

Bäst som det var kom det in fyra killar iklädda kamouflagekläder, inte djupgröna utan en mer blek variant. Emil frågade mig om de var poliser och jag svarade att så var det nog inte. Då bestämde han sig för att de var lejontämjare och nu hade de en paus för att äta lunch. Sen skulle de åka tillbaka till ett land där det fanns lejon för att tämja några till. Kanske har han rätt, det vore ju spännande att ha tillbringat lunchen tillsammans med lejontämjare. Det hör ju inte till vanligheterna.

Som alltid är det härligt att vara på shoppingtur med barnen. De är så glada och säger så mycket roliga, tokiga och kloka saker. Det är en gåva att få ta del av det.

/Susan

Annonser