Ett av barnens stora intresse är att spela fotboll. Emil går på fotbollsträning varje tisdag nere i byn och han börjar bli riktigt duktig nu. För att få lite mer träning drar han gärna igång en match på hemmaplan och alla ställer upp mangrant.

Sigge, som älskar klänningar, tyckte att det fungerade fint med en snygg klänning som matchdräkt. Emil höll sig till det mer vedertagna konceptet – shorts och t-shirt.

 

 

 

Låt oss presentera domaren; Linus, Limpan, Linselus, Linsebus eller helt enkelt Lillebror. Fast han ägnade ganska lite tid åt själva fotbollsmatchen och mer tid åt att konsumera gräs, löv, granbarr och annat smått och gott.

 

 

 

Mika, även hon iförd vacker klänning, deltog i matchen fast kanske inte på det sätt som Sigge och Emil önskade precis. De påstod att hon inte gjorde som man ska när man spelar fotboll. Visst hade de rätt, hon tog ju bollen med händerna och sprang sin väg som den lilla retsticka hon kan vara.

 

 

 

Medan bröderna ”följer reglerna” passar Mika på att göra mål. 1-0 till tjejen alltså!

 

 

 

 

Emil in action! Så här ser en riktig fotbollspelare ut när han dribblar förbi hela försvaret. Idag när vi for hem från fotbollsträningen så undrade han varför det var vuxna som spelade fotboll. Det var nämligen så att föreningens A-lag hade träning efter Emils gäng och de är ju bara vuxna killar i olika åldrar. Vi diskuterade saken fram och tillbaka en stund innan vi kom fram till att även Zlatan är vuxen och han spelar ju fotboll. Jag berättade att han har barn och då frågade Emil vad de hette. Men det visste ju inte jag så jag fick lova att ta reda på det till i morgon. Emil kontrade då med; Mamma vi kan åka och hälsa på Zlatan och då kan jag fråga barnen vad de heter?

 

 

Sigge ber domaren så snällt att få tillbaka bollen men Linus hävdade att det var offside och att han då får behålla bollen och även tugga på den om han kände för det.

Lillebror var dock inte tillräckligt stark än för att orka hålla kvar bollen när Sigge brutalt slet den ur hans små händer.

Slutresultatet blev 1-0 till tjejen. Vi gratulerade henne och sen gick vi in och fikade tillsamman.

/Susan

Annonser