Upp tidigt och så frukost och så kläderna på och så iväg till sjukhuset där Emil hade bokat träff med sin talpedagog. När vi var framme vid receptionen tog Emil en nummerlapp och väntade snällt tills han nummer dök upp på en liten skärm. Då stegade han fram till rätt lucka och där satt den där underbara finlandssvenska kvinnan som bara är så underbar med barnen. Hon frågade efter Emils körkort och han svarade snällt att han inte hade något. Sen fick han tala om vad han hette och vem han skulle till och om han visste vilket nummer väntrummet hade. Naturligtvis kunde han alla svaren så det var bara att ta hissen upp till talpedagogsgänget.

Den här kvinnan i receptionen är ett unikum, hon tar sig alltid tid att prata med barnet ifråga, på riktigt allvar och väldigt intresserat. Hon är så snäll, rar, roligt och trevligt. Man kan inget annat än gilla henne. Hon borde få dagens ros, hm, får nog fixa det.

När Emil träffade sin talpedagog sa han att idag behövde han lära sig säga olja för det är jättesvårt. Skälet till detta var att Emil och Sigge hade gjort varsin lavalampa här hemma, allt enligt Emils instruktioner, och till det behövdes det olja vilket då varken Emil eller Sigge kunde säga ordentligt. Lavalamporna har ingen lampa men väl olja, vatten, karamellfärg och lite socker. Väldigt fina och underhållande att titta på hur oljan flyter runt som stora och små bubblor i det färgade vattnet.

När Emil var klar med sitt möte med talpedagogen kom han ut till oss i väntrummet och sa OLJA! Snacka om snabba och positiva resultat!

Mika roade sig med några klädbyten när hon kom hem. Nuförtiden ligger alla hennes kläder i en stor hög på hennes byrå istället för fint vikta i byråns lådor.Det känns liksom som onödigt jobb att vika något som ständigt dras fram och används en kort stund för att sen hamna i en hög på golvet. Smidigare är det helt klart att bara lyfta upp högen från golvet till byrån. Lat? Jag?! Inte då. Men praktisk.

Det roliga är att hon verkligen gillar att klä sig i danskläder, simkläder, jeans eller någon annan mer eller mindre märklig kombination. Kläderna åker på eller av i en rasande fart och det är riktigt svårt att hänga med i svängarna.

Går Mika på toaletten kan hon komma ut naken och konstatera att hon behöver nya kläder och så går hon in på sitt rum och botaniserar i högen på byrån och i lådorna där det ligger kvar några ensamma klädesplagg. Kläderna hon hade på sig när hon gick in på toan återfinner man på toalettgolvet. Hon liksom bara fäller av sig kläderna och så bildas det små klädhögar på golvet där hon passerat. Märkligt, intressant, irriterande, underhållande och ganska gulligt.

 

 

 

När hon äntligen fått på sig kläderna skulle hon äta gröt till mellis men ansåg att skeden hon fått inte alls var lämplig. Det problemet löste hon fint på egen hand, som så mycket annat. Vi har ju ett riktigt gammalt kök med tunga och tröga lådor som fungerar fint att använda som en pall eller stege. Vill inte ens snudda vid tanken på att vi borde byta ut det gamla köket mot ett nytt modernare. Det skulle ju bli rena dödsfällan för våra barn.

 

 

 

 

 

Rätt sked upphittad och gröten kunde äntligen ätas upp.

Det gäller att ha lite is i magen när Mika får för sig något. Man får välja sina slag kan man lugnt säga och inte utmana ödet om det inte är nödvändigt.

 

 

 

Killarna har snöat in på Angry Bird spelet i min telefon. Idag spelade de så telefonen svartnade och Emil kom med gråten i rösten och sa att den hade gått sönder och att det inte var deras mening. Men det var ju ingen fara för det var bara batteriet som var totalt urladdat. Lite ström fixade det problemet.

Det är roligt det här med barn och spel. När killarna skulle spela Mario Kart kom Mika och ville prova, då ger Sigge sin ratt till henne och förklarar ingående hur hon ska göra. Sen säger han till Emil att de ska ta en lätt bana för Mika behöver öva. Hur gulligt som helst. Sen hejar grabbarna på henne och säger att hon är duktig och snart kommer bli bäst.

Jag tycker själv det är roligt att spela och när barnen turas om så bra och hjälper varandra så tycker jag att spel bara är av godo.

Nu ska jag spela mig till sängen. /Susan

Annonser