Enligt Anders och Jockes plan skulle vi träffas i Hembygdsparken idag för allmän lek och korvgrillning. Dagen började ganska segt kan man lugnt säga för vi försov oss och vaknade inte förrän klockan var halv åtta och Linus ropade att han ville ha FRUKOST!!!!

Alla skuttade upp ur sängarna och så drog vi igång med frukost medan Anders rastade hundarna. När han kom in kunde han rapportera om regn, regn och ännu mer regn. Det blev till att ringa Jocke och avblåsa besöket i Hembygdsparken och så fick de komma och hälsa på oss istället.

Efter många om och men hade alla fått på sig tillräckligt med regnkläder så vi kunde ta oss ut för att fortsätta jobba med hönshuset. Jag kan säga att arbetsmoralen var mycket sämre idag, antagligen på grund av det trista vädret. Men en liten stund hjälpte både Mika och Sigge till att lasta upp veden på skottkärran. Linus fick hänga på min rygg för det är inte hans favoritsysselsättning att krypa runt i lervälling.

Nu är det inte mycket ved kvar att frakta bort, några tegelstenar är kvar och de måste bort. Och så är det en stor hög med löv och bark som också ska forslas iväg till något annat lämpligare ställe.

Nästa steg är att elda upp allt ris som ligger i grunden men det får nog vänta tills det blir lite bättre väder så att det torkar upp lite. Är rädd att det är omöjligt att få fjutt på det annars.

Sen måste den gamla jorden som ligger intill muren bort också. Vi har kämpat med spadar länge nog men det händer inte så mycket. Får nog gå ner till grannen och höra om inte han ska ha hem sin stora grävskopa snart. Får han härja en stund i våra jordhögar så är problemet borta på nolltid.

Det blev en naturlig avslutning på dagens arbete med hönshuset, personalen troppade nämligen av en efter en och försvann in i värmen. Väl inne körde killarna Mario Kart med Theo, oj vad kul de hade. Sen blev det utlovad korv med bröd, dock ej grillad utan stekt men det var helt okej. Efter maten hade vi en bowlingturnering på Wii-spelet och det är ju helt otroligt så fort smågrabbarna lär sig. Vi vuxna måste alltid tänka och utvärdera så mycket innan vi slänger iväg klotet som ändå alltid går sin egen väg. Barnen funderade inte alls utan konstaterade bara att käglorna skulle ner och till sin hjälp hade de ett klot att kasta. Några kast senare så får de ner alla käglorna och börjar ge oss vuxna goda råd som att vi ska sikta på den käglan vi vill ha ner. Känner att vi nog måste ta med killarna till en riktig bowlinghall så de får spela på riktigt och känna hur det känns.

Mika och jag for sen en tur till Munka-Ljungby för att handla på vår lilla Ica-affär. Det var väldigt rofyllt att handla med ett litet barn, hon hämtade allt jag bad om och konverserade glatt med de övriga kunderna. Själv strosade jag omkring och funderade på vad vi skulle ha till middag i morgon. Och medan jag funderade handlade Mika både kassler och småyoghurt och så var det problemet löst.

Vi vuxna borde nog fundera mindre och handla mer, det verkar funka bra. /Susan

Annonser