Onsdagar är vår hemmadag när vi försöker komma ifatt här hemma med städning och tvätt. Därför gäller det att alla hjälps åt och det funkar bra, oftast. Men ibland blir det dock lite snedfördelning och idag fick väl Linus jobba något mer än sina syskon.

Först var det bäddsoffan som skulle bäddas ihop. Det går ju inte för sig att låta den stå bäddad hela dagen även om det vore både bekvämt och mysigt. Jag hade lagt två kuddar i skinnsoffan, tänkte att de skulle vara framme tills Mika och Sigge skulle vila lite mitt på dagen. Men se det tyckte inte Linus som klättrade upp och plockade ner kuddarna för att sen, med mycket möda och stort besvär, knö ner dem i bäddsoffan.

 

Efter en hel del klättrande upp och ner fick han äntligen ner kuddarna i bäddsoffan. Sen var det bara att skjuta ihop den och det hjälptes vi åt att göra.

Emil var befriad från dagens städning för han var i skolan, Anders klarade sig också eftersom han var på jobb.

 

Mika och Sigge klarade sig också från städningen för de flydde in i duschen och tränade simning.

Väldigt viktigt är att ha rätt simkläder på sig för annars funkar det liksom inte. Sigge älskar en randig simdräkt han ärvt av kusinen och Mika, som har massor av simkläder att välja bland, hade för dagen valt en rosa badräckt med volang.

 

Linus fick fortsätta städningen på egen hand och det var golven som föll på hans lott. Själv fick jag städa ur kylskåpet och det var inte så kul det heller.

Nu låter det kanske som om vår dag varit väldigt tråkig men så är det inte alls. Vi hade väldigt kul medan vi städade, gör man något tråkigt tillsammans så blir det ofta väldigt roligt.

 

 

När jag sen vände ryggen åt Linus, bara en ynka sekund, så hann han smita från jobbet. Han klättrar ner i mellan sofforna där Anders lagt att sladdar och kontroller till Wii-spelet. Sen sitter han där i godan ro och leker med allt han kan hitta.

Det gäller ju att hitta sin egna lilla vrå när man bor så trångt som vi ändå gör.

 

 

Eftersom jag hittade honom fick han följa med och fortsätta städa. På turordningslistan stod det att skafferiet skulle städas. Sagt och gjort. Linus plockade ut grejerna, jag torkade och så fick jag plocka in allt igen. Han gillar att riva ut, plocka ner, söndra och så får jag gå efter och reparera, plocka  upp, sätta ihop och lappa. Så ser vår arbetsrutin ut nuförtiden.

 

Igår när vi åkte till Karateträningen upptäckte Emil att han tappat en tand. Det var två tänder som var jättelösa så det var ju ingen direkt nyhet att de skulle trilla ut när som helst. Problemet var bara att han inte visste var själva tanden tagit vägen. Oron var stor för hur gör man med tandfen om man inte har någon tand att visa upp? Troligen skulle det inte bli någon guldtia då.

Idag hittade jag Emils borttappade tand och la den i ett glas för att den inte skulle komma bort igen. Så hämtade vi Emil vid skolbussen och då hade han tappat den andra tanden med. Den låg fint inlindad i lite folie i skolväskan. Den hade ramlat ur när han låtsatsbråkat med några tjejer i klassen. Kvickt räknade han ut att tandfen borde betala honom två guldtior och då skulle det bli en tjugolapp. Och hade han en tjugolapp skulle han kunna handla en till gummihand, en sån där liten kladdig historia, till Sigge, då skulle de ha varsin.

Han är så rar som tänker på sin lillebror, att han också skulle vilja ha en likadan gummihand som Emil köpte i veckan för sina egna pengar.

Emil var tvungen att ha på sig sin nya karatedräkt när han kom från skolan för han skulle visa den för Linus, Mika och Sigge. Mycket noga förklarar han att hans bälte var vitt för att han var nybörjare. Sen kan man få en massa färger på bältet, rött, organge, blått, brunt och svart. Får man svart bälte är man bäst och det ska Emil bli säger han.

Sigges svar på Emils utläggning om bältesfärgerna; – Finns det inga rosa?!

Ja det får man nog ändå anse som en skandal att det inte finns något rosa.

 

Kvällen avslutades, för storkillarnas del i alla fall, med lite Angry Bird spel på våra telefoner.

De är så roliga för de sitter och jämför banor, tittar och beundrar varandras framgångar och lider tillsammans när de missar. Kul har de och det tog ett tag innan de kom i säng.

För min del avslutades kvällen med en överraskningsmiddag som Anders ordnat. Shushi och ett gott öl, mums vad gott det var. Tack snälla älskling, du vet precis vad jag behöver en onsdag mitt i veckan när jag mest städat hela dan.

För övrigt tycker jag det är riktigt spännande med det socialdemokratiska valet av ny partiledare. Vem kommer det att bli och när? Kommer de att kunna arbeta ihop sin politik och komma tillbaka till någon slags arbetarpolitik eller kommer de fortsätta i samma spår som nu, ett mer moderat light alternativ?

/Susan

Annonser