Välkomna hem mormor och morfar Bernt!! Mormor kom ner idag och det var ett kärt återseende för vi har inte setts sen de for till Spanien innan jul. Nu är allt som det ska igen tycker barnen och Mika har redan bokat in ett besök hos mormor i morgon, hon tar med sig Linus dit för jag ska på ett möte på Emils skola.

Sigge har inte velat skriva en enda bokstav tidigare men han har nog haft full koll på Emil när han skrivit något. Idag hade han slagit in några leksaker i fint guldpapper med rött snöre runt som han skulle ge Anders när han kom från jobbet. Plötsligt frågade han hur man skriver pappa.

Jag började skriva det första P:et och sen tog jag fram magnetbokstäverna till resten av ordet och så skrev Sigge, för första gången.

Visst blev det fint?

Men det var inte nog med att skriva Pappa utan det skulle vara ett kort med efternamnet också. Jag skrev R och S, resten skrev Sigge helt själv efter att ha tittat på magnetbokstäverna. Sen klippte han ut namnen och satte på paketet.

Sigge-bus håller på att bli stor, nu ska det börjas skrivas också.

Linus går framåt på många plan. Vi lägger ju omkull stolarna vid köksbordet för att han inte ska klättra upp på det. Det är ju inte alltid man är precis i närheten och man vill ju inte att den unge herrn ska falla ner från bordet. Men Linus har varit mer än missnöjd med den lösningen. Nu har han funderat länge på hur han ska gå tillväga  för att lösa problemet och han har lyckats. Han lyfter helt enkelt upp stolarna igen och klättrar upp på bordet eller så drar han fram en stol till diskbänken så han kan slabba där eller till mikro-bänken för då kan han mikra något som blixtrar så där härligt.

Men mest intressant är nog ändå toaletten just nu, han smyger in i badrummet och sen fyller han toan med toalettpapper och spolar. Spännande värre. Som tur är har han, än så länge, inte stoppat i något annat i toan. Tror ingen av de andra någonsin varit så intresserade av toaletten. Men minnet är kort och det gäller att spara på utrymmet så man minns väl bara det positiva som händer och det är väl tur det.

/Susan

Annonser