….inföll nog idag för både Emil och Sigge. Joanna hörde av sig och frågade om vi ville åka med till simhallen men det hade jag ingen lust med. Däremot erbjöd jag henne ett barn och en bil och det nappade hon på. Hon är Emils fadder och det blev han som fick följa med och de hade haft riktigt, riktigt roligt.

Sigge ville egentligen också följa med men hans fadder, tillika Joannas lillebror, Dennis var lite morgontrött, så där som man är i tonåren. Det hindrade inte Sigge från att ringa Dennis och be honom komma upp och spela lite Mario Kart med honom. Ett par timmar senare släntrade Dennis in och Sigge blev överlycklig, för att inte tala om Mika som förklarade att hon bara älskade Pappis och Dennis, och så lillebror Linus som gick runt och skrattade så fort han tittade på Dennis. Lycka kallas det. De hann med både Mario Kart, kurragömma, Klätterspelet och Bamsebingo.

Två mycket nöjda grabbar tillbringade sen eftermiddagen med att byta lakan i sina sängar. Sigge är mycket noga med vilka lakan han ska ha och sen får jag hjälpa honom att få på dem men själva snygg-bäddningen sköter han helt själv. Får någon av hans syskon för sig att hoppa i hans säng kör han iväg dem helt brutalt.

Mika valde lakan till både sig och Linus, hon tolkade hans bladder och förklarade att de bägge två ville ha Nalle Puh lakan.

Det är ju så skönt när någon kan föra Linus talan, man vill ju inte missa all intressant information som han för fram.

Mika vill, för tillfället, ha ett lakan över sängen, så där så det blir en koja.

Så här fin blev Linus säng, han fick bebis-Puh lakanen eftersom han nästan är en bebis fortfarande. Mika tycker att han måste börja prata ordentligt innan man kan kalla honom för en liten kille. Dessutom har han fortfarande blöja på dagarna och då är man inte heller, enligt Mika, en liten kille utan just en bebis.

För övrig har det varit en ganska lugn hemmadag, Sigge kände sig trött på eftermiddagen, var lite varm men enligt honom själv hade han inte feber och så var det bra med det. Fredagskväll innebär Wild Kids på tv för storkillarna medan småttingarna får krypa till kojs klockan sju som vanligt. Sen somnade Sigge i soffan som vanligt, Emil var pigg och alert så han tittade På Minuten också och det var ett program som föll honom i smaken. Oj vad kul han tyckte att det var.

Nu sitter jag här själv och tittar på en film samtidigt som jag skriver i bloggen, simultankapaciteten är på topp. Anders smög in till Sigge som ropade, sen kom han aldrig ut därifrån så jag misstänker att han somnade bredvid lillplutten.

Måste bara avsluta med några härliga bilder på Limpan som numera alltid äter själv, åtminstone när Anders inte är hemma. Anders försöker tappert att mata det lilla barnet som protesterar ljudligt, varför bli matad när man kan äta själv? /Susan

Annonser