…gick otroligt fort förbi vilket nog berodde på att vi hade fullt upp hela dagen lång.

Så fort frukosten var avplockad från köksbordet satte Mika och Sigge igång med att bygga pärlplattor. De började på flera stycken på en gång för de kunde verkligen inte bestämma vilka de skulle lägga. Naturligtvis dröjde det inte länge förrän Linus upptäckte att det pågick spännande saker på köksbordet. Han klättrade upp i sin stol och pekade mycket bestämt på den stora hinken med pärlor och sen grabbade han tag i en pärlplatta. Vi gav honom några pärlor i en liten skål och sen ägnade han dryga halvtimmen med att försöka få pärlorna på plats. Tre pärlor hamnade på pärlplattans piggar och då var han nöjd och drog vidare.

Ambitionen var stor men resultatet blev magert när det gäller färdiga pärlplattor. Noll stycken färdigställda kan man säga. Men vad gör det, barnen hade riktigt roligt, riktigt länge.

 

Mika och Linus drog in på barnen rum och ägande sig åt duplo-byggen medan Sigge, helt frivilligt, tog sig an klädhögarna som låg i vardagsrummet. Han vek och vek och vek samtidigt som han muttrade att man skulle ta på sig nattlinne och sen när man tar av sig det på morgonen så ska man lägga in det i garderoben. Vidare muttrade han att man skulle göra detsamma med kläderna man haft på dagen, men bara om de inte var smutsiga.

Han vek så fint och la i olika högar beroende på vem som ägde klädesplagget ifråga. Det tog dryga timmen innan han var klar och då hade han ändå hoppat över Anders klädhög. Fast han berättade för mig att han skulle säga till Pappan att det var sista gången han fick lägga kläder på stolen i vardagsrummet. Vi vår väl se om det funkar.

 

När vi hämtade Emil vid bussen hade han med sig sin bästis och granne Emilie. De var så söta där de kom hand i hand och pratade glatt om Påskkul som de haft i skolan. Sigge och Mika blev jätteglada när de upptäckte att Emilie var med, hon är poppis bland barnen i vår familj.

Eftersom Linus sov bestämde vi oss för att pyssla med något lugnt och stillsamt. Det blev målning av stenar som vi hämtade i skogen. Min tanke var att vi skulle måla kycklingar eller något annat påskinspirerat men när jag släppte barnen lösa med färgerna blev det mest nyckelpigor. Huvudsaken var att barnen hade roligt och det hade de verkligen. Hårt jobbade de och fint blev det.

Lite senare kom Emilies mamma och då fikade vi med kladdkaka, grädde, frukt och saft. Nyttigt? Nej, men jättegott var det.

/Susan

Annonser