Ja dagen har verkligen gått i träningens tecken. Anders har gått en HIT-kurs på Friskis och Svettis i Ängelholm, det är ett gäng som är mer galna än oss andra kan man säga. De springer runt utomhus släpandes på bildäck medan de skuttar över saker och kryper under grejer. Inomhus har de olika övningar som inte är av denna världen, begriper inte hur de orkar eller hur det ens är möjligt att genomföra.

Idag var det avslutningstävling och självklart skulle vi dit och heja på Pappan och vår kompis och granne Bertil.

Men ska man gå på en tävling tarvas det lite flaggor och skyltar så alla begriper vilka vi hejar på. Emil skrev sin skylt själv medan jag skrev det andra och så fick de dekorera dem själva. Ena sidan var grön och där stod det HEJA PAPPA och den andra sidan var blå och där stod det HEJA BERTIL. Pedagogiskt så det räcker och blir över.

Anders hade stuckit iväg på morgonkvisten medan vi andra anslöt efter lunch. Min plan var att Linus skulle sova i bilen på vägen till FoS men det visade sig att det inte var hans plan. Våra planer var totalt osynkade kan man lugnt säga.

Väl framme hängde vi av oss och sen gick vi på en rundtur så barnen fick se den stora härliga runda salen där jag tränar boxning. De var imponerade för det var så stort och så kunde man springa runt riktigt fort.

Barnen tyckte att det var spännande och de blev väl mottagna av tävlingsgänget som inte hade någon publik så vi fick heja på alla. Det första de skulle göra efter lunch var att ro i roddmaskinerna i 20 s och sen vila i 10 s och så upprepa detta åtta gånger. Låter kanske inte så jobbigt men jösses vad de tog i, när de var klara ramlade de nästan av roddmaskinerna.

Roddtävlingen följdes av en paus, återhämtning för de tävlande som var helt slut. På golvet i träningshallen stod en stor korg med frukt och en skål med godis. Skumt tyckte Mika som informerade samtliga att det inte var lördag och sa att de inte kunde dagarna i veckan. Det var nog ingen av de tävlande som ens reflekterat över vilken dag det var och hur opassande det var med en stor godisskål förrän Mika talat om det för dem.

Men sen fick hon smaka två godisbitar vilket hon tyckte var konstigt eftersom det inte var lördag. Konstigt kanske men gott.

Linus tassade förbi skålen flera gånger, han fattade ju inte vad det var för något men såg ju att alla andra tog av de färgglada bitarna och stoppade i munnen. Han satt på huk framför skålen och inspekterade godbitarna sen gick han igen för att återkomma efter en stund. Slutligen kunde han bara inte hålla sig utan tog försiktigt en godis som han stoppade in i munnen. Han sög på den och tyckte nog att den var riktigt god för han spottade inte ut den. Första godisbiten är en upplevelse, Linus tyckte det var gott medan Emil inte alls tycker om godis om det inte är choklad förstås.

Nästa gren för tävlingsgänget var att stå nära en vägg och kasta en medicinboll högt upp på väggen över ett streck av tejp och sen göra knäböj så rumpan tog i en step-up bräda. Två minuter skulle detta pågå innan de fick vila, tror det var 30 s för att sen göra så många knäböj de kunde på en viss tid.

Jag kan säga att det var nog jobbigt att stå bredvid och heja på.

Anders kom sexa vilket jag tyckte var otroligt bra, han är vår hjälte och vi hejade friskt på honom hela tiden. Om man bortser från den dåliga kvaliten på bilden så kan man se hur nöjd han ser ut där han står med sin fina chokladmedalj runt halsen. Det var verkligen en bragd att genomföra tävlingen och när vi sen såg finalen mellan de tre bästa så måste jag säga att det hade varit hemskt att hamna där för fy vad de fick jobba hårt.

Vi hade en underhållande eftermiddag på Friskis och Svettis men var ganska trötta när vi åkte därifrån. Hem för att fylla på depåerna med kvällsmat innan vi ramlade i soffan, ja inte Anders då för han åkte iväg på ett styrelsemöte i bridgeklubben. Men nu kan jag meddela att han sover så gott, så gott.

I morgon kommer farmor och hela familjen är frisk! Tvi, tvi, tvi, ta i trä och så kastar jag lite salt över axeln för säkerhetsskull. Farmor har ju haft otur de senaste besöken då vi har varit sjuka i alla möjliga och omöjliga sjukdomar. Men nu ska vi hålla oss friska och ha en härlig påskvecka.

/Susan

Annonser