….är det som gäller efter influensor, lunginflammation och magsjuka.

Den sjunde april vaknade vi av att världen var vit, igen. Barnen var euforiska av lycka och drog kvickt på sig overallerna för att ge sig ut och njuta av snön.

Bara några dagar tidigare hade vi arbetat med landen, rensat ogräs och fyllt på med ny jord. Men som alltid är ju vädret i april väldigt omväxlande så vi vågade inte putta ner några frön i jorden och kylan kom tillbaka så det ju tur att vi väntade med själva sådden.

Sista snön för säsongen är något man verkligen måste njuta av till fullo, det är ju långt tills nästa omgång kommer.

 

 

Vi har firat Anders också som fyllde år den 23 april, fast vi firade honom den 22:a av praktiska själ. Barnen fixade två tårtor, Sigge hade nämligen bestämt sig för en marängtårta medan de andra ville ha en vanlig tårta.

Mika hade köpt en vattenkanon till Anders, hon var säker på att han verkligen, verkligen önskade sig en sådan. Av familjen fick han en fin solstol, en sån där som man kan ligga riktigt bekvämt i. Sen får vi se hur mycket han kan använda den, fyra barn och två hundar är också spekulanter på stolen så det kan bli trångt om saligheten.

Sen blev det lite löparstrumpor och t-shirts också, valda av Sigge och Emil.

 

Valborg kom med solsken och värme, riktig sommarvärme. Helgen började bra för på lördagen var Anders och jag på teatern i Halmstad och njöt av Laleh. Det var min julklapp men vi hade lite trassel med barnvakteriet så det såg länge ut som om jag skulle kunna gå och få ta med mig en vän istället för Anders. Men så erbjuder sig Nina att komma hit och ta hand om hela packet och vad säger man då? Ja tack så klart. Nina, min bästa vän, roddade gänget med den äran, de låg snyggt och sov i sina sängar när vi kom hem. Och konserten då, oj så bra den var. Laleh sjunger som en gud, hon är så otroligt närvarande, har så vacker röst, bjuder så på sig själv och, ja hon är så bäst helt enkelt. Kvällen var härlig och tiden gick så fort och vips var konserten över. Men jag har den med mig i mitt hjärta så den kommer glädja mig en lång tid framöver.

På självaste Valborg började vi dagen på Busfabriken i Helsingborg och vad kul vi och barnen hade där. Alla bara for omkring som vildar i alla klätterställningar och rutschkanor. Linus klättrade som värsta gladiatorn, upp, upp, upp och så ner i en rutschkana. Det gällde och hänga med honom för ibland behövde han lite support för att komma över hinder och upp en våning, då var kroppen hans lite för kort även om viljan var enorm. Mika förälskade sig i en röd, jättelång rutschkana, där tvingade hon sin pappa att åka gång efter gång efter gång…

Lite lunch blev det på plats men Linus åt bara lite grann för sen ville han tillbaka till klätterställningarna, han var långt ifrån färdigklättrad. Efter fem timmar, lunch och glass begav vi oss hemåt. Passerade Intersport på hemvägen, Anders skulle handla lite springkläder och då gjorde jag det också. In på Willys för att inhandla grillmat till kvällens brasa hos Nettan och Bertil.

Som alltid kom Krister och Karin och hämtade oss med den stora gamla lastbilen. Det var nästintill fullt på flaket i år och stämningen var mycket god. Barnen gillar att åka till elden och de funderade länge på om Krister skulle ta lastbilen eller någon gammal traktor med kärra efter.

Linus fick en ny kompis, en kille i samma ålder som hette Linus. Kan ju inte bli bättre än så. För övrigt var vår Linus i högform, han stegade runt bland allt folk och konverserade glatt. Mika hittade en kille som var många år äldre än henne och de lekte tafatt och hade riktigt roligt ihop. Emil och Sigge fann också en kompis som till deras lycka hade en egen telefon så de kunde spela en stund.

Vädret var fantastiskt, det var varmt, inte en droppe regn och solen sken. Kunde inte bli bättre. Korv som är grillad över valborgselden smakar dessutom väldigt gott. När alla var mätta och belåtna drog brännbollen igång. Emil var jättetaggad, han ställde sig långt bak och tog emot bollar som han kastade vidare till brännaren. Sen när lagen bytte plats var han brännare och det tyckte han var roligt även om Krister envisades med att hjälpa honom hela tiden.

Hur matchen gick poängmässigt vet jag faktiskt inte men alla hade kul och det är ju huvudsaken. Klockan närmade sig 22 så vi drog oss hemåt med hela barnaskaran som var på gott humör trots den sena timmen och dagens hårda program. Hemma fick de små välling och sen slocknade alla inom tre sekunder.

Sovmorgon fick vi för Linus vaknade inte förrän halv nio och sen vaknade Mika och Sigge vid nio och Emil kom upp halv tio. Härligt glatt gäng vid frukostbordet som diskuterade gårdagens aktiviteter. Solen stod högt på himlen när vi äntligen kom ut för att ta itu med dagens uppgifter som handlade om trädgårdsarbete.

Anders eldade upp lite kvistar i tunnan, barnen hjälpte till och jag sopade där vi ska ha uteplats och hönsgård. Fint blev det. På eftermiddagen sådde Emil och Sigge sina land, ordning och reda, rad efter rad. Mika sådde också sitt land, hon slängde i lite frön här och där, en salig blandning vilket tvingade mig att kasta mitt ordningssinne dit pepparn växer. Vill hon blanda alla frön och peta ner dem huller om buller i sitt land så ska hon får göra det. Spännande ska det bli när det växer upp och frågan är om vi kan skilja ogräset från det som faktiskt ska växa i landet.

Nu har vi verkligen njutit och arbetat hårt hela valborg, vardagen knackar på dörren och det är lite skönt det med. /Susan

 

Annonser