Alla måste hjälpas åt och dra sitt strå till stacken annars skulle det aldrig fungera här hemma. Vissa dagar utförs sysslorna med glada miner och pigga ben medan det andra dagar krävs mer peppning och kanske till och med en hjälpande hand.

Sigge kan hitta på en massa egna arbetsuppgifter när han är på det humöret och då blir det städat både här och där. Linus vill alltid hjälpa till medan Emil helst spelar på min telefon eller tittar på tv. När man väl får igång Emil arbetar han med liv och lust, han gillar egentligen att jobba men är något svårstartad. Mikas dagsform förändras ständigt, ibland från en minut till en annan. Hon kan allt själv och plötsligt kan hon ingenting själv och bryter ihop för minsta lilla motgång.

Linus gillar att sortera in alla bestick som kommer nydiskade från diskmaskinen. Han utför sitt arbete men en precision som är beundransvärd. Han byter plats på besticken, kollar om det känns bra och flyttar om ifall det inte känns bra.

 

Resultatet av Linus arbete uppskattas på olika sätt av familjens medlemmar. Anders undrade vem som hade kastat in alla bestick i lådan medan Sigge förklarade att han skulle kunna sortera mycket bättre än sin lillebror. Linus var dock nöjd och det är ju huvudsaken.

 

I söndags fick vi fint besök för då kom Catja och barnen blir så galet glada. Hon lekte med dem på altanen och Sigge bar ut sin spis och alla sina köksgrejer så de kunde fika. Själv var jag ute och slet med alla stora och väldigt tunga stenar som ska bort från den blivande hönsgården. När jag inte orkade släpa mer på alla stenarna anslöt jag till gänget på altanen.

 

Dagen till ära kom solen och hälsade på även om det var lite kalla vindar. På altanen var vi i lä så där var det riktigt, riktigt skönt.

Anders bakade en kladdkaka så det blev en riktigt gofika när den var klar. Jag menar vem kan motstå kladdkaka med grädde? Det blir till att ge sig ut och springa lite till men det är det värt.

Gräsmattan blev också klippt i helgen så trädgården ser väldigt städad ut. Emil fick gå själv med gräsklipparen och så fick han hjälp i vändningarna för gräsklipparen är ganska tung och så kör den ju iväg lite som den vill också. Barnen sprang mellan Anders som klippte gräset och mig som jobbade i jord-och stenhögen vid den blivande hönsgården.

Man skulle kunna säga att vi körde fullständigt slut på barnen med helgens hårda arbete. På söndagen när Linus följde med Anders in för att laga lunch somnade han på golvet i hallen! Det har aldrig hänt tidigare att han somnat någon annanstans än i sängen eller i soffan och då har det varit på normal sovtid. Inte någon av den andra barnen har heller däckat på annan plats än i sängen så det här var en ny upplevelse. Anders dumpade honom i sängen och där sov han sin lunchlur utan mat i magen, sov gott gjorde han dock och när han vaknade var han hungrig och slängde i sig en stor portion mat.

Härlig helg i det stora hela även om Anders och Emil inte fick någon fisk när de var ute på sin fisketur. /Susan

 

 

 

Annonser