Full rulle från morgon till sena kvällen, en dag som alla andra men helt annorlunda. Anders var ledig idag för Sigge och jag hade ett möte på sjukhuset inbokat och så skulle Linus till ett annat sjukhus för att kolla hörseln och sina små öron.

Trots att jag snurrat till alla tiderna så löste det sig till sist och vi var alla där vi skulle vara på rätt tid dessutom. Anders for iväg med Linus på morgonkvisten, Emil var i skolan som vanligt och jag roade mig här hemma med Mika och Sigge. Jag tog en snabb dusch och när jag var klar hade Mika och Sigge byggt en koja med alla dynorna till altanstolarna. Hej vilken röra det var och omöjligt att komma fram i vårt lilla hus. Men kul hade de. Kreativa barn ska  man uppskatta även om det blir lite rörigt efter dem.

Anders och Linus kom hem och vår lillebror hade skött sig alldeles perfekt hos doktorn och öronen var fina och något återbesök behövdes inte. Bra nyheter alltså.

Sen drog Sigge och jag iväg till Helsingborg där vi träffade narkosläkaren och så blev vi informerade om hur det ska gå till på måndag när Sigge ska opereras. Det är en polyp bakom näsan som ska bort och så ska halsmandlarna minskas i omfång. Spännande tyckte Sigge som fick en Piggelin vilket var stort för honom för inte äter man väl glass på en torsdag heller?!

Vi blev klara fortare än vi trott på sjukhuset så vips hade tre timmar över innan vi skulle infinna oss på Sigges dagis för en härlig grillkväll i ösregn. Mitt förslag var att vi skulle åka hem, äta mellis och sen åka till dagis med resten av familjen. Sigge ogillade mitt förslag och kom med ett eget som innebar att vi skulle äta mellis på ett fik istället. Okej sa jag, inte alls svårövertalad, och så for vi till Väla köpcenter där vi började med att köpa en present till Anders så han skulle bli lite positivt inställd till våra kommande inköp.

Nästa stopp var Espresso House där Sigge beställde en mugg varm choklad och en stor chokladboll, själv drack jag en kopp te och åt en jättegod macka med kyckling, pesto och lite annat smått och gott. Mums var det men jösses vad dyrt!  Tur att jag bara hade Sigge med mig annars hade jag blivit ruinerad.

Vi åkte upp och ner i rulltrapporna på Stadium, det var skoj. Jag tröttnade först och föreslog att vi skulle gå och titta på kläder istället. Sigge hittade massor av fina kläder till honom och Mika men de var svindyra så något köp blev det inte. Det blev till att lämna de fina små affärerna för att ge sig in i de stora kedjornas affärer. Jag köpte två klänningar som Sigge tyckte var jätte fina, Sigge köpte ett par röda byxor, en matchande t-shirt med pusselbitar, en blårutig skjorta och rosa kallingar. Han var så nöjd där han stod i provrummet och poserade framför spegeln. Härliga Sigge, han vet verkligen vad som matchar och vad som är fint.

Tiden gick fort så efter vår shopping åkte vi vidare till Sigges dagis där grillkvällen hade flyttat in på grund av ösregnet. Barnen hade jätteroligt. Emil har ju gått på samma avdelning så han var hemtam, Linus och Mika är ju alltid med när jag lämnar och hämtar Sigge så de kände sig också hemma. Tipsrunda blev det och Anders är väl inte helt nöjd med resultatet, ett fel. Frågan vi fick fel på handlade om hur mycket vatten en ko dricker på ett dygn. Svaret var 50 liter men enligt Anders, som googlade vilt när vi kom hem, så stämde det inte riktigt. Tävlingsmänniska kan man lugnt säga. Nu har han bäddat ner sig, förbereder sig inför Göteborgsvarvet på lördag med god sömn.

Återkommer med bilder i morgon. Nu ska jag också sova. /Susan

 

 

Annonser