Ja det är faktiskt inte bara Norge som firar idag, vi firar barnens gammelmorfar Erik som fyller 95 år. Han bjöd in till fest som hölls nere hos Nettan där det finns bäst med plats. Släkten fanns på plats, både från huvudstaden och Danmark, kära återseenden och roligt att höra vad som hänt sen sist.

Våra barn hade målat stenar i fina färger, riktigt konstnärligt som de slagit in och skrivit kort till som de gav gammelmorfar och han blev jätteglad. Han har en förmåga att uppskatta det lilla, det fina och det unika även om det är enkelt.

God mat bjöds det på, sång och tårta. Precis som en födelsedag ska vara.

Grabbarna, både stora och små faktiskt, gav sig ut i trädgården för att mötas i en helt seriös fotbollsmatch. Kul hade de allihopa. Mika satt hos mormor och konverserade gladeligen med alla som ville höra på. Linus var tidvis lite arg för att jag inte tyckte att det var lämpligt att han klättrade upp och ner i den branta trappan. Till slut gav även han sig ut på fotbollsplanen för att delta i matchen. Jag tror att hans inhopp tidvis kändes ganska jobbigt för de övriga spelarna men de höll god min och lockade iväg honom genom att kasta andra fotbollar som han fick hämta.

Sent kom vi hem så det blev lite diverse till kvällsmat för barnen, välling till de små och så hopp i säng. I morgon ska Anders på jobb medan vi andra roar oss på hemmaplan. Hoppas på lite sol så vi kan jobba med den blivande hönsgården men gissar på att Emil och Sigge kommer rymma upp till mormor för mer fotboll med kompisarna. Vi får se hur det blir. /Susan

Annonser