Idag har vi slitit hårt med att få bort sten, jord och annat gammalt byggmaterial från hönsens blivande hönsgård. Att det är ett hårt jobb är det inte tu tal om, man blir helt slut av allt bärandes på stora stenar och skyfflande av jord. Bra träning med andra ord. Gäller att tänka så för annars känns det för jobbigt.

Mycket kvar är det av högen längs med bortre muren men jag tycker att vi kom en bra bit framåt idag. Barnen är väldigt tjänstvilliga, de hackar och sliter efter bästa förmåga. Alla vill att det ska bli klart så hönsen kan flytta in och Sigge är mån om de små kycklingarna som vi ska ha sen, han vill inte att de ska skada sig.

Emil var helt inne på ett annat spår, han skulle minsann bygga en snowboard. Enligt olika skisser han gjort under veckan kunde han få Pappan att bära fram rätt material till bygget. Ganska snart var alla barnen samlade vid sågen och snowboardbygget medan jag stod ensam kvar i jordhögen. Snopet. All arbetskraft försvann i ett svep. Beror kanske på att betalningen är usel eller rättare sagt totalt obefintlig.

 

Som alltid när Emil bestämmer sig för att göra något så genomför han det och oftast är han väldigt nöjd med resultatet. Så även idag. När han spikat klart gick han in och hämtade färg så att han kunde måla sin snowboard som en vulkan, med lava och allt. Det slutade med att alla målade sina nybyggda snowboards och Linus målade sig själv och en liten planka han fått.

Så här fint blev det!

Linus är rentvättad och ser ut som han ska, spetsar på en diskborste som ligger vid hans fötter för han vill också ha något i handen, precis som sina syskon.

För att snowboarden ska glida bra ska Emil sätta fast vaxduk på undersidan, sen ska han vänta tills snön kommer och det dröjer ju inte så länge. Eller?

 

 

Mellis fick barnen inta i den blivande hönsgården. Här gäller det att inte förlora någon arbetstid, man måste vara otroligt effektiv så det blir något resultat. Misstänker att det ändå kommer ta flera veckor innan vi har fått bort all jord och alla stenar.

 

Medan barnen åt stack Anders ut på en springrunda. Jag hade också tänkt ta mig ut en sväng men kände att det gällde att fokusera på hönsgårdsarbetet. Det får bli till att dra på joggingskorna i morgon istället och då är det intervaller som gäller. Pust, känner redan hur trött jag kommer bli. Att vara lat är inte lätt, det kräver en massa jobb hela tiden.

 

Linus avslutade dagen med att äntligen komma längst upp på vedhögen. Där satt han länge och spanade ut över omgivningarna. Nöjd som en tupp och ner ville han inte komma. Vår lilla smutsiga lillebror lät vi sitta kvar på högen och till slut hasade han ner och anslöt till resten av familjen som var inne och lagade kvällsmat. Sigge var kvällens kock och Anders hans assistent. Det grillades kotletter så det stod härliga till och Sigge var väldigt noga med att småbarnen, som han kallar Mika och Linus, inte kom för nära grillen.

Klyftpotatis och grillade kotletter kan bara inte bli fel. Barnen åt som små hungriga hästar vilket inte var undra på efter dagens hårda arbete.

Nu sover alla gott och snart kommer jag somna i soffan för det är fotboll på tv. /Susan

 

Annonser