Så här stökigt var det i barnens rum, det var knappt möjligt att ta sig in där. Begriper inte hur det kan bli så på så kort tid.

Vi diskuterade saken, Mika, Sigge och jag, hur vi skulle göra, vem som skulle städa. Då föreslog Sigge att han kunde städa så där fint som han gjorde förra veckan. Sortera alla sakerna och dammsuga och torka av alla hyllorna.

Ja inte protesterade jag inte utan höll med om att det vore en toppenbra lösning på problemet med det stökiga rummet. Vi bestämde oss för att överraska pappa Anders. Vi skulle dra för draperierna till rummet och så skulle jag säga att alla barnen hade stökat ner jättemycket och att de bara vägrade att städa upp.

Sen skulle jag be Anders att säga till Sigge att städa och då skulle han dyka in bakom draperierna, vända och komma ut igen och säga att nu var det klart. Barnen bara älskar såna här överraskningar när det ingår lite skådespel.

 

Sigge satte igång med städningen och fick till en början hjälp av både Mika och Linus. Mika plockade in en del av köksleksakerna som låg utspridda i korridoren och Linus gick runt och drog ut ännu fler leksaker. Han var absolut ingen tillgång i städprojektet och ganska snart blev både han och Mika utvisade.

 

Mot sin vilja fick de finna sig i att sitta i Mikas säng och leka. Men Sigge var smart så han lånade ut sitt fina Fifi-hus och då var de nöjda en lång stund.

De brukar inte få leka med Fifi-huset så de gällde ju att passa på nu när tillfälle gavs.

 

Notera de fina rosa klänningarna killarna har på sig. På förmiddagen botaniserade de i Mikas lådor och hittade fina dansklänningar. Mycket lämpligt för de skulle nämligen leka dansskola. Man kan inte säga annat än att de är supersöta allihopa.

 

 

 

Så här fint blev det när Sigge var klar och då hade han både torkat alla hyllorna och dammsugit golvet. Han kan han, bara han vill. Anders blev mycket riktigt överraskad och barnen blev lyckliga och rummet blev städat. Kunde inte blivit bättre.

/Susan

Annonser