Linus har nu nått den aktningsvärda åldern av ett och ett halvt år och då är det så här hemma att dagblöjan ryker all världens väg. Så har vi gjort med de andra och det har gått bra. Några blev torra bums och för nån annan tog det lite längre tid.

Jag tror att det bästa är att bara ta bort blöjan när de är små för då har de inget personligt förhållande till den utan accepterar situationen till fullo. Annars får man väl vänta tills de är så mogna att de själva väljer att inte längre ha sin blöja men det kan ju ta flera år och blöjor kostar både pengar och skapar sopor i mängder. Inget av alternativen är väl rätt eller fel utan det hänger väl helt enkelt på hur vi föräldrar väljer att göra.

 

Än så länge har det inte producerats några mängder i pottan men så fort han kissat på sig kommer han springande och så får vi hjälpas åt att få av de blöta kläderna, tvätta av honom och sätta på nya kläder.

Om solen hade den goda smaken att värma oss lite intensivare så vore det smidigare för då skulle han kunna springa runt naken utomhus och då går det lite fortare för de små att fatta hur saker och ting hänger ihop.

Linus gillar ändå att sitta på pottan så han gör det gärna, sen reser han sig upp och kissar på golvet. Oj då! är ett uttryck som används vid sådan små olyckor och så får man hjälpas åt att städa upp efter sig.

Att sitta på toaletten på Baby Björn ringen är också helt okej men då ska det finnas bra tidningar att bläddra i. Favorittidningen innehåller bilar, husbilar och husvagnar och är väldigt vältummad för det är nämligen Sigges favorit också.

Snart, snart, snart så har vi inga blöjbarn kvar i detta lilla hus om man bortser från Linus nattblöja då. Den får han välja själv när han vill sluta med. Lite inflytande över sina livsval måste han ju ändå får ha.

/Susan

Annonser